Desert rulada cu mascarpone si zmeura

Postat de andaoana in Prajituri
20 Oct 2017 | 4549 vizualizari
Desert rulada cu mascarpone si zmeura

Imi place sa pregatesc rulade dulci. Mi se par foarte aspectuoase si sunt usor de facut. In plus se pot umple cu tot felul de creme sau chiar simpla cu gemul preferat.   De data asta am pregatit o rulada cu mascarpone si zmeura. 

Ingrediente

  • 3 oua
  • 2 linguri apa
  • 5 linguri zahar
  • 2 linguri cacao
  • 4 linguri faina
  • 1 lingura ulei
  • coaja razuita de la o portocala
  • 1/2 plic praf de copt
  • 250 gr mascarpone
  • 2-3 linguri zahar pudra (sau dupa gust)
  • 1 lingurita extract vanilie sau ½ pastaie vanilie
  • 100 gr zmeura +1 lingura zahar

Mod de preparare

In primul rand trebuie sa va spun ca am pregatit blatul intr-o tava 35 x30 cm pe care am pus hartie de copt.

Intr-un vas punem ouale, apa si zaharul si le batem cu mixerul sau cu telul pana cand nu se mai simt cristalele de zahar.

Adaugam cacao, faina, praful de copt si uleiul. Omogenizam totul bine si turnam compozitia in tava pregatita in prealabil. Intindem pe toata suprafata tavii (chiar daca vi se pare subtire aluatul nu va faceti griji. El o sa creasca putin si va fi numai bun de rulat).

Punem tava in cuptorul incins la 180 grade C, pentru 10-15 minute.

Cand scoatem blatul din cuptor, il lasam sa se racoreasca putin si, cand este inca cald, rulam blatul impreuna cu foaia de copt. Eu de aceasta data am rulat impreuna cu foaia de copt, dar se poate rasturna pe un prosop curat si umed si rula cu prosopul.

Lasam sa se raceasca foarte bine.

Mascarponele il frecam cu zaharul si cu o lingurita extract vanilie sau semintele de la o jumate pastaie vanilie.

Zmeura, congelata am folosit eu, am pus-o pe foc mic impreuna cu 1 lingura de zahar si am lasat-o sa se moaie, sa se faca un gem lichid.

Asamblare

Blatul de rulada il desfacem si punem peste el un strat de zmeura. Blatul va absoarbe excesul de sirop. Asezam mascarponele si intindem pe toata suprafata.

Rulam si punem la frigider sa se odihneasca.

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert rulada cu mascarpone si zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert rulada Pavlova

Postat de mirela0911

Desert rulada Pavlova

Albusurile la temperatura camerei se mixeaza cu un praf de sare. Cand incep sa se intareasca se adauga zaharul treptat. Se mixeaza bine pana se obtine o bezea tare si lucioasa. Se tapeteaza...

Citeste continuarea

Desert rulada girafa cu mascarpone si zmeura

Postat de mirela0911

Desert rulada girafa cu mascarpone si zmeura

Se pun ouale intr-un bol. Se pune praful de sare si se bat ouale bine. Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana isi dubleaza volumul. Se adauga faina amestecata cu praful de copt si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.10.2017, 10:51
Asta-mi place foarte mult, mai ales pentru că e cu zmeură...!
la 20.10.2017, 11:10
la 20.10.2017, 11:28
la 20.10.2017, 13:51
Imi plac mult ruladele, foarte frumoasa ti-a iesit!
la 20.10.2017, 15:20
Aici imi dai o rulada intreaga, am zis....

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking