Desert rulada cu portocale, frisca si crema de branza

Postat de rocsi_1612 in Prajituri
27 Mar 2022 | 3760 vizualizari
Desert rulada cu portocale, frisca si crema de branza

Zilele trecute am vazut aceasta rulada aici si mi-a placut enorm! Cum portocalele sunt delicioase in aceasta perioada, am zis sa profit si sa pregatesc si eu acest desert. Am facut destul de repede rulada, nu are ingrediente pretentioase, iar cand am gustat din ea, mi-am dat seama ca o felie nu imi este de ajuns. O minunatie aromata, cam asta a iesit! In plus, se vede si tare frumos cand o feliati! Si daca tot suntem in luna iubirii, o puteti pregati pentru jumatatea voastra! 

Ingrediente

  • Pentru blat:
    • 6 oua
    • 6 linguri indulcitor pulbere (sau zahar)
    • 40 ml ulei
    • 1 portocala potrivita
    • 8 linguri faina
    • 1 lingurita cu varf praf de copt
    Pentru crema:
    • 200 ml smantana pentru frisca
    • 250 gr crema de branza (hochland, almette, mascarpone, etc)
    • 2 linguri pline indulcitor pudra 1:2 (sau 4-5 linguri zahar pudra)
    • coaja rasa de portocala
    • 7 portocale mai mici
    • decoratiuni

Mod de preparare

Blatul: Separati ouale. Albusurile le bateti spuma cu un praf de sare. Adaugati indulcitorul si mixati pana obtineti o bezea ferma. Incorporati galbenusurile si mixati usor. Radeti coaja de portocala si stoarceti sucul. Sucul de portocala il amestecati cu uleiul si praful de copt, le incorporati peste oua. Cerneti faina. O adaugati treptat, amestecati cu o paleta de silicon. Puneti si coaja de portocala. Tapetati cu hartie de copt o tava de 34/36 cm. Turnati compozitia de blat, o nivelati si o bateti usor de masa, de doua ori. O introduceti in cuptorul incins, la 170 de grade, pentru 20 de minute. Cand este copt blatul, il scoateti din cuptor. Il lasati 1 minut sa se racoreasca, il desprindeti de pe hartia de copt si il rulati. Il inveliti tot in hartie de copt si lasati blatul sa se raceasca.

Crema: Smantana pentru frisca, rece, o mixati pana prinde putin volum. Adaugati crema de branza, indulcitorul pudra, coaja rasa de portocala si mixati pana obtineti o crema spumoasa. Curatati portocalele de coaja, le taiati putin la capete. Desfaceti blatul rece, intindeti mai mult de jumatate din crema. Puneti pe o margine portocalele una langa alta, incepeti si rulati cat mai strans. Puneti rulada in folie si o strangeti bine. O dati la rece 3-4 ore sau peste noapte. Crema ramasa o puneti intr-un pos. Scoateti rulada de la rece si o feliati cu grija. O ornati cu crema din pos si puneti cateva decoratiuni. Este gata sa fie savurata!

Pofta buna! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert rulada cu portocale, frisca si crema de branza" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert rulada cu ciocolata si aroma de portocale

Postat de mirela0911

Desert rulada cu ciocolata si aroma de portocale

Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul pe rand si se mixeaza bine dupa fiecare. Galbenusurile se amesteca cu uleiul apoi se toarna peste...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.03.2022, 19:10
Arata bine!
la 27.03.2022, 19:16
Ce-mi place cum arata, de gust nu discutam, cand pui bun cu bun nu are cum sa nu fie bun.
la 27.03.2022, 21:21
Ce bine arată!
la 27.03.2022, 21:42
Foarte frumoasa!
la 27.03.2022, 22:00
ce bine arata!

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking