Ingrediente
- 4 albusuri + 1 ou
- un praf de sare
- 6 linguri zahar
- 1 plic zahar vanilat
- 3 linguri ulei
- esenta de vanilie/rom
- 6 linguri faina
- o lingurita rasa praf de copt
- In plus: Un borcan mic cu gem de caise
Mod de preparare
Separam oul. Intr-un bol mixam albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul si zaharul vanilat, lingura cu lingura si mixam continuu pana obtinem o bezea lucioasa, adaugam si galbenusul, mixam putin, apoi punem esenta dupa gust, uleiul, iar la final faina cu praful de copt. Omogenizam foarte bine toata compozitia si o turnam intr-o tava mare de aragaz tapetata cu hartie de copt si o bagam la cuptorul preincalzit la 180°C pentru circa 15-20 minute. Cand este gata, o rasturnam pe alta hartie de copt si o rulam. Lasam sa se raceasca complet. Dupa racire o derulam si ungem cu gem de caise toata suprafata foii de rulada, apoi o rulam din nou . Pentru un aspect frumos am turnat peste rulada sos de fructe de padure si sos de ciocolata. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert rulada din albusuri umpluta cu gem de caise" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
|