Desert rulada Pavlova cu cirese amare

Postat de Constelatialeu in Dulciuri
18 Apr 2020 | 3552 vizualizari
Desert rulada Pavlova cu cirese amare

Am incercat-o si pe asta, mai ales ca-mi place mult bezeaua, desi este foarte dulce, e un deliciu....nu-s multumita suta-n mie, se putea si mai bine ( la cuptorul electric sigur imi iesea foarte bine, dar momentan ma multumesc cu ce am ).

Ingrediente

  • Bezea:
  • 5 albusuri
  • 270 g zahar farin
  • un praf de sare
  • pepite de ciocolata
  • Umplutura:
  • 200 ml smantana pentru frisca batuta bine ( neindulcita )
  • cirese negre din dulceata
  • decor sirop de la dulceata si cirese

Mod de preparare

Rulada : Albusurile cu un praf de sare se mixeaza bine pana obtinem o spuma tare, apoi adaugam cate o lingura de zahar si mixam bine, continuam asa pana terminam zaharul de incorporat si obtinem o bezea ferma si lucioasa.

Tava de la aragaz o tapetam cu hartie de copt, intindem uniform bezeaua, presaram deasupra pepite de ciocolata ( sunt speciale pentru fursecuri, nu se topesc la copt ).

La cuptor cu gaz eu am procedat in felul urmator, am incins bine cuptorul, am bagat tava la cuptor pentru 10 min ( am lasat mai mult si s-o parlit nitel pe margini), apoi am redus focul la mic si am lasat cuptorul intredeschis, pentru cca 1 ora.

Cand incepe sa se usuce si sa crape, scoatem tava din cuptor, asezam deasupra hartie de copt si intoarcem tava invers, scoatem hartia de copt si lasam sa se raceasca. Smantana pentru frisca ( neindulcita) o mixam bine.

Cand rulada este racita, intindem frisca peste rulada, din loc in loc asezam ciresele amare din dulceata si rulam cu grija.

Am decorat cu cirese amare si sirop de dulceata. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert rulada Pavlova cu cirese amare" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Kourampiedes

Postat de RuxyRux

Kourampiedes

Am incins cuptorul la 200 de grade si am copt migdalele timp de 7 sau 8 minute, le-am scos, le-am racit si le-am facut pudra la blender. Untul moale la temperatura camerei ( obligatoriu) se...

Citeste continuarea

Placinta cu dovleac

Postat de Ina

Placinta cu dovleac

Punem faina intr-un vas incapator  formand in centru un crater in care presaram un praf de sare si putin ulei.  Incepem sa adaugam apa rece, putin cate putin, incepand si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.04.2020, 21:23
prima servita
la 18.04.2020, 21:34
Pffff, după tortul de mai devreme, mă omori cu Balerina asta!??? Bunăciune!
la 18.04.2020, 21:35
Buna trebuie sa fie!
la 18.04.2020, 21:54
buna!
la 18.04.2020, 21:57
Ai comis-o bine și de data asta! Cu bezelele nu prea mă împac, că-s prea dulci, dar o Pavlova am să fac și eu cândva, nu știu când, dar o am în plan de ceva ani

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking