Desert rulouri cu crema de vanilie

Postat de sufletista in Dulciuri
13 Mai 2015 | 12704 vizualizari
Desert rulouri cu crema de vanilie

Multumesc Andra pentru forme!

Ingrediente

  • Aluat:
  • 1 cana untura
  • 1/2 l lapte
  • 4 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 plic amoniu
  • faina cat cuprinde
  • Crema:
  • 500 ml lapte
  • 3 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • 2 linguri amidon
  • zeama de la o lamaie
  • 200 ml frisca

Mod de preparare

Aluatul: Intr-un bol adaugam untura, zaharul, zaharul vanilat, amoniul si laptele, amestecam, dupa care adaugam faina treptat si framantam un aluat omogen si elastic. Invelim in folie alimentara si dam la rece 1 ora.

Intre timp pregatim crema: intr-o cratita adaugam laptele, zaharul si punem pe foc pana ce se dizolva. Intr-un vas amestecam galbenusurile cu amidonul si adaugam treptat laptele fierbine amestecand continuu. Punem din nou pe foc si amestecam continuu pana ce se ingroasa ca o budinca, oprim focul si adaugam zeama de lamaie. Amestecam si acoperim cu folie alimentara si lasam sa se raceasca.

Dupa ce crema s-a racit, o amestecam cu frisca mixata. Punem crema la rece.

Intindem aluatul intr-o foaie subtire pe masa infainata, taiem fasiii de 1-2 cm latime, dupa care le infasuram pe formele de rulouri unse cu ulei.

Le prajim in baie de ulei la foc mic, le scoatemapoi  intr-un vas si dupa ce s-au racit scoatem formele si le umplem cu crema.

Le punem la rece pana in momentul servirii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert rulouri cu crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (25)
Retete similare

Desert cheesecake cu capsuni fara coacere

Postat de rocsi_1612

Desert cheesecake cu capsuni fara coacere

Crusta: Topiti untul pe baie de aburi. Biscuitii ii rupeti bucati, ii rasturnati in blender si ii macinati. Amestecati biscuitii macinati cu untul, invartiti bine amestecul cu o paleta, iar la...

Citeste continuarea

Desert tort cu crema de capsuni si ciocolata

Postat de rocsi_1612

Desert tort cu crema de capsuni si ciocolata

Blatul: Mixati galbenusurile cu zaharul, apoi puneti uleiul si iaurtul. Adaugati faina, praful de copt si vanilia. Albusurile le bateti spuma cu un praf de sare. Cand sunt bine batute, le...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 13.05.2015, 08:32
Trebuie să mă încumet să fac și eu odată... Că tare-mi trag cu ochiul.
la 13.05.2015, 08:34
Cu placere! Ti-au iesit foarte frumoase!
la 13.05.2015, 08:37
mmm ce bine arata!
la 13.05.2015, 08:40
Foarte aratoase si crema e pe gustul meu! Felicitari!
la 13.05.2015, 09:19
ce bun sunt

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking