Ingrediente
Aluatul:
- 650 g faina
- un praf de sare
- 1 plic praf de copt
- 1/4 lgt bicarbonat de sodiu
- 280 g iaurt grecesc
- 100 g unt gras, moale
- 100 g zahar
- 2 oua
- putin lapte
Umplutura:
- 100 g ciocolata cu lapte
- 3 lg lapte
- fulgi de migdale
- 50 g unt moale
- 50 g zahar brun
- 2 lg scortisoara
Mod de preparare
La atelier le-am facut cu scortisoara si nuca de cocos. Mami a venit cu ideea sa facem o portie din ele cu ciocolata si migdale iar cealalta portie cu scortisoara.
Aluatul: Am pus intr-un bol toate ingredientele si le-am amestecat cu o spatula, apoi am framantat cu mana. Am rasturnat pe masa infainata si am continuat framantarea pana nu s-a mai lipit de maini. Daca mai trebuie, mai adaugam faina. Am impartit aluatul in doua. Am luat o bucata si am intins-o in forma dreptunghiulara.
Intre timp mami a topit ciocolata cu putin lapte, a lasat un pic sa se raceasca si a turnat-o peste foaie. Am intins ciocolata peste tot dar am lasat marginile goale de 1 cm. Partea ramasa goala am uns-o cu lapte. Am rulat aluatul pe lungime apoi l-am taiat in bucati groase de trei degete de-ale mele. Am asezat rulourile intr-o tava de briose, le-am uns cu lapte deasupra si mami le-a bagat la cuptor la 180 de grade pentru 25-30 de minute.
Intr-un bol am amestecat untul moale cu zaharul si scortisoara pana au devenit ca o pasta.
Cealalta bucata de aluat am intins-o tot asa dreptunghiular si am uns-o cu aceasta pasta, lasand marginea goala. Am uns cu lapte marginile apoi am rulat si am taiat. Le-am pus intr-o tava tapetata cu hartie de copt, le-am uns cu lapte si la cuptor cu ele.
Au iesit tare bune, nici nu le-am lasat sa se raceasca bine.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert rulouri cu scortisoara" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
|