Ingrediente
- Ingrediente Reteta de rulouri delicioase umplute cu crema de vanilie
- Aluat:
- o cana ulei (250ml);
- o cana apa (250ml);
- un praf de sare;
- faina cat cuprinde (aproximativ 750g).
- Crema de vanilie:
- 3 oua;
- o cana zahar (250g);
- un litru lapte;
- o lingurita esenta de vanilie;
- 5 linguri faina;
- un pachet de margarina (250g).
- In plus:
- ulei pentru uns betele de rulouri;
- zahar pudra.
Mod de preparare
Cum se prepara Reteta de rulouri delicioase umplute cu crema de vanilie
Mai intai, se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Aluat:
Se amesteca toate ingredientele intr-un castron pana cand se obtine o coca un pic moale. Pe masa de lucru se presara faina si se mai framanta coca pana cand devine suficient de tare pentru a fi intinsa. Se imparte coca in bile mai mici si se intinde pe masa de lucru, apoi se taie fasii de aproximativ 2 cm latime, se ia batul pentru rulouri uns cu ulei, se fixeaza bine pe coca si se ruleaza, apasand usor pentru a se prinde coca bine de bat. Se procedeaza tot asa pana cand se termina coca.
Rulourile se asaza in tava tapetata cu hartie de copt si se baga la cuptor pana cand se rumenesc frumos, intorcandu-le de pe o parte pe alta.
Crema de vanilie:
Intr-o cratita se amesteca ouale cu zaharul, apoi se adauga laptele, esenta si faina si se amesteca cu mixerul pentru a nu se forma cocoloase. La final se adauga margarina taiata cubulete. Se pune cratita pe foc mic si se amesteca in continuu pana cand crema se ingroasa.
Asamblare:
Se umplu rulourile cu crema, cu ajutorul unui pos pentru ornat sau a unei pungi taiate la un colt.
Pe rulouri se presara zahar pudra.
Iti recomandam si aceasta reteta de Rulouri cu crema de vanilie, absolut delicioase, cu un aluat de casa pe baza de untura, poti incerca si varianta rapida de Rulouri cu crema de vanilie cu aluat foietaj gata facut sau poti incerca varianta sarata de Rulouri cu crema de branza.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de rulouri delicioase umplute cu crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (36)
|