Desert rulouri umplute cu mere si scortisoara

Postat de ReteteAlina in Dulciuri
27 Apr 2020 | 1627 vizualizari
Desert rulouri umplute cu mere si scortisoara

Aluaturi de casa

Ingrediente

  • Aluatul:
  • 125 ml lapte
  • 125 ml apa
  • 100 gr unt
  • 50 gr zahar
  • 15 gr drojdie proaspata
  • 650 gr faina
  • 3 oua medii sau 2 oua mari
  • 1 varf de cutit de sare
  • Umplutura :
  • 1 kg mere Golden
  • 100 gr zahar brun
  • 1 lingurita scortisoara
  • Glazura:
  • 75 gr de zahar pudra
  • 1-2 linguri zeama de lamaie

Mod de preparare

Aluatul: se incalzeste apa impreuna cu laptele si untul, pana cand untul se topeste, daca amestecul s-a incalzit prea tare, lasam sa se raceasca putin.
In amestecul caldut se pune drojdia si 1 lingura din zahar, se acopera vasul cu o folie de plastic si se lasa timp de 10 minute.
Intr-un bol se pune faina cernuta, sarea si restul de zahar, in mijloc se face o gaura si se adauga amestecul cu drojdia, ouale batute si se amesteca pana obtinem un aluat omogen.
Aluatul se framanta 5 minute, apoi se lasa la odihnit 5-7 minute, procedan la fel de 2 sau de 3 ori.Intr-un bol uns cu ulei , aluatul se lasa la crescut timp de 1 ora si jumatate sau 2 ore. Bolul se acopera cu folie de plastic.
Intre timp se poate prepara umplutura de mere.
Merele se curata de coaja, se dau pe razatoarea cu gaurile mari si se storc bine. Daca merele sunt mai verzi si tari, se calesc cu putin unt impreuna cu zaharul, iar la sfarsit se adauga scortisoara si se lasa se se raceasca umplutura.
Daca merele sunt foarte coapte, nu este necesar sa le calim, doar le stoarcem si le amestecam cu zaharul si scortisoara.
Cand aluatul a crescut, se pune pe blatul de lucru si se intinde un dreptunghi de aproximativ 40x30, se pune umplutura de mere peste aluatul intins si se ruleaza, nu foarte strans. Cu un cutit foarte ascutit se taie 8 bucati, daca le doriti mai mici se pot taia 10 bucati.
Bucatile se pun intr-o tava cu peretii detasabili si unsi cu unt, iar in fundul tavii se pune hartie de copt.
Rulourile se lasa sa creasca in tava pentru 35-60 de minute, ale mele si-au dublat volumul. Dupa ce au crescut se da tava la cuptorul preincalzit la 180C, timp de 30-40 de minute.
Glazura se prepara din zaharul pudra amestecat cu sucul de lamaie.
Dupa ce rulourile s-au racit se pune deasupra glazura.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert rulouri umplute cu mere si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (6)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert rulouri umplute cu mere, reteta de post

Postat de mirela0911

Desert rulouri umplute cu mere, reteta de post

Intr-un bol se cerne faina. Se pune sarea pe margine si se face o gropita in mijloc. Se presara 1 lgt zahar, se zdrobeste drojdia si se toarna 110 ml apa minerala incalzita usor. Se amesteca putin...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.04.2020, 22:32
la 27.04.2020, 23:29
Bune rulouri!
la 27.04.2020, 23:48
Au iesit foarte frumoae !!!
la 28.04.2020, 16:19
Foarte frumoase si bune
la 28.04.2020, 16:26

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking