Ingrediente
- 500 gr. biscuiti populari
- 150 gr. de unt
- 2 linguri de cacao
- 100 gr. zahar tos
- 6 linguri nuca de cocos
- 1 esenta de rom
- 200 ml. de lapte
Mod de preparare
Se rup biscuitii in bucati mai mici.
Se pregateste mixul de lapte, zahar si cacao: Se incalzestele laptele, in care se adauga untul taiat cubulete si se topeste, amestecand usor. Se adauga zaharul si se amesteca din nou, pentru a se topi si acesta. Se adauga pudra de cacao si se amesteca. Cand compozitia incepe sa fiarba, se opreste focul si se adauga esenta de rom. Vom lasa compozitia sa se raceasca pentru 5 minute.
Peste bucatile de biscuiti se adauga mixul de lapte, cacao si zahar si se amesteca folosind o lingura pentru a acoperi toti biscuitii. Compozitia se lasa sa stea pentru 10 minute, pentru ca biscuitii sa absoarba lichidul.
Se intinde pe blatul de lucru o folie de plastic, se presara nuca de cocos, iar peste aceasta, folosind o lingura, punem din compozitia de biscuiti. Compozitia se modeleaza cu mainile sub forma de sul.
Se presara deasupra nuca de cocos, se aduce celalalt capat al foliei de plastic peste sulul de biscuiti, se ruleaza si se impacheteaza. Se prind cele doua capete ale sulului si se ruleaza salamul pe blatul de lucru, astfel incat sa se obtina forma dorita.
Dupa preferinta puteti pastra si putina compozitie pentru a modela cateva bilute pe care ulterior sa le tavaliti prin nuca de cocos.
Se lasa in frigider cel putin 3 ore sau preferabil, peste noapte, pentru a se intari si a se lega compozitia.
A doua zi se scoate si se serveste.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert salam de biscuiti" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
|