Ingrediente
- 400 g biscuiți simpli (fără cremă),
- 40 g fistic,
- 30 g mieji de nucă rumeniți,
- 40 g ciocolată cu lapte,
- 50 ml lapte rece,
- 250 g cremă mascarpone,
- 2,5 ml îndulcitor,
- 2 linguri cacao neagră Dr. Oetker,
- 1 linguriță cafea măcinată,
- 1 linguriță esență de rom,
- 1 linguriță coajă rasă de portocală,
- 20 g stafide,
- 1 lingură zahăr pudră
Mod de preparare
Se rup biscuiții cu mâna sau se toacă mărunt cu un cuțit. Se pun într-un castron adânc și se stropesc cu lapte rece, având grijă să nu se înmoaie prea tare. Textura salamului final să nu fie o cremă, ci să fie ușor tare.
Se toacă mărunt fisticul, miejii de nucă (rumeniți la cuptor înainte) și ciocolata.
Separat, se bat cu mixerul crema mascarpone cu îndulcitorul, o lingură de cacao, cafeaua și esența de rom. Se încorporează biscuiții, fisticul, ciocolata, dar și coaja rasă de portocală și stafidele. Se amestecă ușor, cu o spatulă.
Pe o bucată de folie alimentară se pudrează zahărul și cacaoa, apoi se întinde amestecul pregătit anterior. Se rulează cu grijă, cu ajutorul foliei. Dacă vreți, o puteți înveli și în hârtie de copt, pentru a nu lua alte arome din frigider, dar și ca să stea cât mai strâns.
Se dă la frigider până a doua zi.
Porții: 12
Timp de pregătire: 30 min
Poftă Bună!
Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:
https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/01/salam-de-biscuiti.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert salam de biscuiti" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
|