Desert salam de biscuiti cu ciocolata si visine

Postat de sufletista in Dulciuri
15 Apr 2018 | 3460 vizualizari
Desert salam de biscuiti cu ciocolata si visine

Ingrediente

  • 500 g biscuiti obisnuiti
  • 100 g zahar
  • 100 g unt
  • 200 ml lapte
  • 200 ml sirop de visine
  • 1 borcan 800 g visine in sirop
  • 3 linguri cacao
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 100 g nuca macinata
  • esenta de rom
  • coaja de lime

Mod de preparare

Biscuiti ii punem intr-o punga si ii zdrobim cu sucitorul (mi se pare ce-a mai rapida varianta de a-i marunti, plus ca daca esti nervoasa te mai si calmezi:))

Biscuiti ii amestecam cu zaharul, nuca si visinele scurse.

Intr-un vas adaugam laptele, siropul de visine, untul, cacaua, ciocolata rupta bucatele si punem pe foc cat sa se incalzeasca, apoi lasam sa se raceasca putin.

Adaugam peste amestecul de biscuiti, punem esenta de rom dupa gust si coaja de lime.

Amestecam usor cu lingura pana ce se omogenizeaza.

Pe o bucata de folie alimentara adaugam compozitia si  rulam sub forma de baton cu ajutorul foliei, pudram cu cacao si invelim in folie alimentara. Dam la rece cateva ore pana ce se intareste bine si se poate felia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert salam de biscuiti cu ciocolata si visine" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura cu caise

Postat de Constelatialeu

Prajitura cu caise

Mai intai pregati tava cu hartie de copt, tava cu dimensiunile de 24/36 cm.Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile cu un praf de sare le mixam, apoi adaugam zaharul si mixam pana obtinem o...

Citeste continuarea

Fantezia fructelor

Postat de diaconta

Fantezia fructelor

Am pregatit blatul genoise. De fapt, eu am pregatit un blat mai mare pentu ca îmi închipuisem ca o sa “construiesc” altfel desertul meu. Cantitatile scrise însa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.04.2018, 19:40
la 15.04.2018, 20:18
Foarte bun! N-am mai făcut de dinainte de revoluție, dar poate mai reiau rețetele vechi...
la 15.04.2018, 20:22
la 15.04.2018, 20:29
Deliciu!
la 15.04.2018, 20:30

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking