Desert salam de biscuiti, de post

Postat de RODIMUR in Dulciuri
2 Dec 2018 | 3142 vizualizari
Desert salam de biscuiti, de post

De vreo 30 de ani păstrez două rețete de salam de biscuiți pe care le-am făcut mai rar, deși sunt foarte bune și ușor de preparat. De această dată am ales să fac rețeta de post (în Postul Crăciunului fiind) și pentru că am adăugat: nuci, vișine și sirop din dulceață, pot spune că acest salam de biscuiți, de post a ieșit excelent și că merită făcut, cât de des posibil. (După ce va trece și perioada de post, voi face și un salam de biscuiți, de frupt, care este absolut delicios...) Din ingredientele de mai jos am făcut trei porții de salam cu diametrul de 5,5-6 cm și cu lungimea de 15 cm.

Ingrediente

  • 250 grame de biscuiți populari
  • 200 grame de rahat
  • 150 grame de margarină
  • 2-3 linguri de cacao
  • 20-25 de vișine din dulceață
  • 3-4 linguri de sirop de dulceață
  • 4 linguri de apă
  • 3 linguri de zahăr tos
  • 2-3 lingurițe de esență de rom
  • Pentru decor:
  • 100 grame de nuci mărunțite

Mod de preparare

Biscuiții se sfărâmă în bucățele mici, iar rahatul se taie în cubulețe cu laturile de 1 cm.

Se amestecă bine zahărul cu cacaua, se adaugă apa și se fierbe compoziția  1-2 minute, până ce dă în clocot și se leagă. Se adaugă margarina și se omogenizează.

Peste biscuiții mărunțiți se adaugă vișinele din dulceață, cubulețele de rahat și sosul de cacao. Se amestecă ingredientele și se mai adaugă siropul din dulceață și esența de rom, până ce compoziția este legată și uniformă.

Se taie mărunt nucile.

Se întinde pe planșetă o folie alimentară și se pune cu lingura compoziția preparată. Se presară pe folie nucile mărunțite și se rulează compoziția, cu ajutorul foliei, în așa fel încât ruloul să se ”îmbrace” în nucă.

Se înfășoară ruloul în folie, se leagă la capete, se strânge și se modelează pentru a-i da forma unui salam.

Se procedează la fel, până la epuizarea compoziției.

Se ține la frigider până a doua zi, când poate fi tăiat în felii groase cam de 1,5 cm.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert salam de biscuiti, de post" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert salam de biscuiti - de post

Postat de mirela0911

Desert salam de biscuiti - de post

Intr-o cratita se pune laptele de orez si zaharul. Se transfera oala pe foc si se incalzeste pana se topeste zaharul. Se adauga zaharul cu rom apoi margarina. Se amesteca pana se topeste...

Citeste continuarea

Desert salam de biscuiti de post

Postat de MotanLaOale

Desert salam de biscuiti de post

Miezul de nuca se prajeste 5 minute si se zdrobeste. Biscuitii se maruntesc. Stafidele se hidrateaza in apa calduta. Rahatul se taie patratele potrivite. Dulceata se pune intr-o sita...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.12.2018, 21:21
Vin sa servesc la tine , Rodica !!! Imi place grozav salamul de biscuiti !!!
la 02.12.2018, 21:24
Cu mare bucurie te aștept și te servesc, Mihaela dragă!
la 02.12.2018, 21:57
Foarte bun e! Facusem si eu nu demult, dar nu a mai apucat pozele finale!
la 02.12.2018, 22:05
la 02.12.2018, 22:06
Așa e, Mirela e tare bun...! Mai ales cu dulceață de vișine și nuci...!

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking