Ingrediente
- 250 grame de biscuiți populari
- 200 grame de rahat
- 150 grame de margarină
- 2-3 linguri de cacao
- 20-25 de vișine din dulceață
- 3-4 linguri de sirop de dulceață
- 4 linguri de apă
- 3 linguri de zahăr tos
- 2-3 lingurițe de esență de rom
- Pentru decor:
- 100 grame de nuci mărunțite
Mod de preparare
Biscuiții se sfărâmă în bucățele mici, iar rahatul se taie în cubulețe cu laturile de 1 cm.
Se amestecă bine zahărul cu cacaua, se adaugă apa și se fierbe compoziția 1-2 minute, până ce dă în clocot și se leagă. Se adaugă margarina și se omogenizează.
Peste biscuiții mărunțiți se adaugă vișinele din dulceață, cubulețele de rahat și sosul de cacao. Se amestecă ingredientele și se mai adaugă siropul din dulceață și esența de rom, până ce compoziția este legată și uniformă.
Se taie mărunt nucile.
Se întinde pe planșetă o folie alimentară și se pune cu lingura compoziția preparată. Se presară pe folie nucile mărunțite și se rulează compoziția, cu ajutorul foliei, în așa fel încât ruloul să se ”îmbrace” în nucă.
Se înfășoară ruloul în folie, se leagă la capete, se strânge și se modelează pentru a-i da forma unui salam.
Se procedează la fel, până la epuizarea compoziției.
Se ține la frigider până a doua zi, când poate fi tăiat în felii groase cam de 1,5 cm.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert salam de biscuiti, de post" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
|