Salam de biscuiti, delicios si in varianta de post

Postat de ralu_ca in Prajituri
23 Noi 2015 | 57064 vizualizari
Salam de biscuiti, delicios si in varianta de post

Pentru zilele in care postim, putem sa ne indulcim cu acest Salam de biscuiti, delicios si in varianta de post. Usor de facut, cu ingrediente la indemana, poate fi alegerea potrivita pentru oricare zi din saptamana.  Pentru reteta de Salam de biscuiti, delicios si in varianta de post, ai nevoie de doar cateva ingrediente: biscuiti, margarina, stafide, rahat, cacao.

Ingrediente

  • Ingrediente Salam de biscuiti, delicios si in varianta de post
  • 1 kg biscuiti
  • 400 ml apa
  • 300 g margarina 
  • 200 g stafide
  • rahat
  • nuca macinata
  • 200 g zahar
  • 4 linguri cacao
  • nuca cocos
  • esenta rom

Mod de preparare

Iata cum se prepara Salam de biscuiti, delicios si in varianta de post

Rupe sau zdrobeste biscuitii in bucati mici.

Intr-o oala incalzeste apa, adauga margarina taiata bucati si las-o la foc mic pana se topeste.

Apoi adauga zaharul amestecand pana se topeste, cacaua si laas pana fierbe, apoi opreste focul.

Adauga stafidele, esenta rom, rahatul, nuca si amesteca, apoi lasa sa se racoresca 5 minute.

Peste biscuitii zdrobiti toarna compozitia obtinuta si amesteca cu lingura foarte bine, apoi lasa vreo 10 minute sa se raceasca.

Intinde pe masa o folie plastic sau aluminiu, presara nuca cocos, toarna tompozitia de biscuiti si formeaza ruloul. Da-i forma de salam si pe deasupra presara nuca cocos, impacheteaza si ruleaza strans.

Lasa la frigider cateva ore, pana se intareste.

Se taie rece!

Pentru zilele de post, va recomandam si Placinta cu mere, de post, Strudele de post cu mere sau un Chec marmorat, de post.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salam de biscuiti, delicios si in varianta de post" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Prajitura duo cu crema de vanilie

Postat de Constelatialeu

Prajitura duo cu crema de vanilie

Blatul de ciocolata: Ouale cu zaharul si zaharul; vanilat,le mixam bine pana se topeste zaharul,apoi adaugam untul ( la temperatura camerei),faina si cacaoa si omogenizam.Ciocolata o topim pe...

Citeste continuarea

Desert nuci umplute

Postat de rocsi_1612

Desert nuci umplute

Aluat : Mixam ouale cu zaharul, apoi adaugam untura si uleiul. Punem otetul, amoniacul stins cu zeama de lamaie, esenta si coaja rasa de lamaie. Omogenizam bine, iar la urma punem faina...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.11.2015, 19:47
Daaa, ce imi place salamul de biscuiti. Bravo!
la 23.11.2015, 19:51
tare bun, .... 100 gr. salam feliat, va rog!
la 23.11.2015, 19:55
Io vreau 200 g ca sunt mai mare...
la 23.11.2015, 19:59
Bun!
la 23.11.2015, 19:59
Trebuie sa stati la rand, eu am fost prima

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking