Desert Sarah Bernard

Postat de Criss in Dulciuri
17 Dec 2018 | 38098 vizualizari

Despre aceste prajiturele/fursecuri/bezele, sau cum vreti sa le numiti, se spune ca ar fi fost create de un cofetar danez, special pentru actrita Sarah Bernard. Sunt atat de fragile si delicate incat efectiv se topesc in gura. Nu sunt deloc greu de facut, dar sunt migaloase si trebuie sa lucrati cu grija cu ele, pentru ca sunt foarte fragile.La baza, sunt niste bezele cu nuca si sunt umplute cu o crema de ciocolata. Am vazut ca aceste prajiturele apar sub diferite denumiri : Sarah Bernard, butoiase, tobite, alcazare, saraberne (aceasta ultima varianta mi se pare cel putin ciudata, pentru ca de fapt stalceste numele actritei Sarah Bernard, ceea ce e cel putin deplasat ).  Eu aveam mai multe albusuri adunate si am facut bezelele, iar pentru crema, am ales un ganache de ciocolata in care am adaugat putin rom. Stiu ca reteta originala (sau ma rog, cred ca nimeni nu stie de fapt care e reteta originala), prevede o crema cu galbenusuri si unt. Noua in schimb nu ne prea plac cremele cu unt, asa ca am preferat ganache.

Inapoi la reteta

Comentarii (37)

la 19.12.2018, 20:21
la 19.12.2018, 22:39
Ce bine arata!
la 20.12.2018, 08:11
Multumesc!
la 20.12.2018, 10:38
Delicioase!
la 22.12.2018, 11:16
Super!
la 09.01.2019, 16:42
Am mancat azi, de la o cofetarie.
Da, prea "grele" cu crema cu unt, cred ca sunt perfecte cu ganache
la 10.01.2019, 18:24
Gaby si mie mi s-au parut mai bune cu ganache. Cremele cu unt nu prea sunt pe gustul meu.

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking