Desert sarlota pariziana cu zmeura - Reteta 600

Postat de ctlina in Prajituri
12 Aug 2018 | 3990 vizualizari
Desert sarlota pariziana cu zmeura - Reteta 600

Reteta 600, dragi bucatarasi :)   Va propun cu aceasta ocazie o Şarlotă pariziană cu zmeură. https://www.blogulluicatalina.com/2018/07/sarlota-pariziana-cu-zmeura.html

Ingrediente

  • 70 g zahar
  • 5 linguri de apa
  • 3 linguri de sirop de capsuni
  • 4 foi de gelatină
  • 250 g zmeura proaspata sau congelata
  • 330 ml de smantana pentru frisca
  • zahăr vanilat 1 plic
  • 30 piscoturi
  • zahar pudra roz
  • o tava cu pereti detasabili de 23 cm

Mod de preparare

 

Hidratati bine gelatina intr-un bol cu apa rece timp de 10 minute.

Se pun pe foc 200 g de zmeura cu zaharul si se incalzeste pana cand tot zaharul este diluat.

Se scurge bine gelatina si se amesteca cu zmeura calda luata de pe foc pana se topeste. Se lasa sa se raceasca si se pune la frigider.

Se bate bine cu mixerul smantana cu zaharul vanilat pana se obtine frisca.

Se pastreaza la rece.

Puneti folie alimentara pe fundul tavii.

Se pun piscoturile (insiropate in siropul amestecat cu apa) pe fundul si pe peretii tavei (taiati biscuitii daca trebuie).

Amestecati frisca cu zmeura. 

Turnati peste piscoturi, nivelati suprafata.

Puneti la frigider pana a doua zi. 

Se scoate din forma si se orneaza cu zmeura ramasa si cu zahar pudra (roz pentru mine).

Se pastreaza la rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert sarlota pariziana cu zmeura - Reteta 600" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Desert rulouri din aluat de cozonac, umplute cu nuca si mac

Postat de merisor67

Desert rulouri din aluat de cozonac, umplute cu nuca si mac

Mai întâi aducem toate ingredientele la temperatura camerei cu 40-50 de minute înainte de a începe procesul tehnologic de preparare a cozonacilor. Cernem făina...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu mere si bezea

Postat de Pungasa_Rogue

Desert prajitura cu mere si bezea

Se incepe cu umplutura mai intai. Se curata merele de coaja si seminte, se dau pe razatoarea cea mare a robotului de bucatarie, se pun impreuna cu zaharul intr-un tuci la foc, iar dupa ce se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.08.2018, 09:46
Ce deliciu parizian...!
la 12.08.2018, 09:47
la 12.08.2018, 10:10
Un desert delicios pentru o zi torida!
la 12.08.2018, 10:29
la 12.08.2018, 10:37
Ce deliciu Felicitari pentru toate cele 600 de retete !!!

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking