Ingrediente
- 70 g zahar
- 5 linguri de apa
- 3 linguri de sirop de capsuni
- 4 foi de gelatină
- 250 g zmeura proaspata sau congelata
- 330 ml de smantana pentru frisca
- zahăr vanilat 1 plic
- 30 piscoturi
- zahar pudra roz
- o tava cu pereti detasabili de 23 cm
Mod de preparare
Hidratati bine gelatina intr-un bol cu apa rece timp de 10 minute.
Se pun pe foc 200 g de zmeura cu zaharul si se incalzeste pana cand tot zaharul este diluat.
Se scurge bine gelatina si se amesteca cu zmeura calda luata de pe foc pana se topeste. Se lasa sa se raceasca si se pune la frigider.
Se bate bine cu mixerul smantana cu zaharul vanilat pana se obtine frisca.
Se pastreaza la rece.
Puneti folie alimentara pe fundul tavii.
Se pun piscoturile (insiropate in siropul amestecat cu apa) pe fundul si pe peretii tavei (taiati biscuitii daca trebuie).
Amestecati frisca cu zmeura.
Turnati peste piscoturi, nivelati suprafata.
Puneti la frigider pana a doua zi.
Se scoate din forma si se orneaza cu zmeura ramasa si cu zahar pudra (roz pentru mine).
Se pastreaza la rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert sarlota pariziana cu zmeura - Reteta 600" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
|