Desert savarina uriasa din pesmet, cu frisca
Postat de RODIMUR in Dulciuri 22 Sep 2019 | 2936 vizualizari
N-am mai făcut de câtva timp ceva dulce și când m-am gândit că așa nu se mai poate, m-am decis pentru o rețetă rapidă și ușor de preparat: o savarină uriașă, făcută după o rețetă veche, cu pesmet și însiropată bine. Chiar dacă rețeta este veche, o prefer acelora cu aluat dospit care îmi provoacă arsuri la stomac, din cauza drojdiei, asociată cu zahărul. În plus, pesmetul, din pâine albă și de calitate, face aluatul aerat și plăcut. De obicei fac această savarină doar însiropată și decorată simplu, cu peltea, dar acum, având la îndemână smântână foarte bună, am făcut rapid frișcă naturală, care a îmbogățit gustul desertului meu. Decorul nu mi-a ieșit chiar așa cum am vrut, dar gustul savarinei a fost absolut delicios.
Inapoi la reteta
|