Desert semiluna cu nuca si crema

Postat de trifadalia in Prajituri
19 Apr 2018 | 3766 vizualizari
Desert semiluna cu nuca si crema

Ingrediente

  • Pentru blatul de nuca
  • 6 albusuri
  • 120 gr zahar
  • 2 linguri cacao
  • 150 gr unt
  • 150 gr faina
  • un pliculet praf de copt
  • 150 gr nuca macinata
  • Pentru glazura de galbenusuri
  • 6 galbenusuri
  • 150 gr zahar pudra
  • un pliculet de zahar vaniliat
  • Pentru crema cu nuca
  • 100 ml lapte
  • 160 gr zahar
  • 150 gr nuca macinata
  • 100 gr ciocolata neagra menaj
  • 1 lingurita esenta de rom
  • 200 gr unt

Mod de preparare

Pentru blat:  Se freaca untul cu 80 gr zahar pana se spumeaza. Peste compozitie se adauga faina amestecata cu praful de copt, nuca si se amesteca bine pentru a sparge toate cocoloasele formate.

Se mixeaza albusurile cu 80 gr zahar pana ce se poate intoarce castronul si sta albusul. Se adauga peste compozitia de nuca si se amesteca usor cu miscari de sus in jos cu o paleta pana la omogenizarea celor doua compozitii.

Se da la copt in tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu ulei sau unt pentru aproximativ 20 minute. Blatul trebuie sa fie pe jumatate copt.

Pentru glazura:  Galbenusurile se freaca cu zaharul pudra pana isi maresc volumul si devin cremoase. Crema obtinuta se intinde peste blatul pe jumatate copt, apoi se baga din nou tava in cuptor si se continua coacerea inca 10 minute.

Crema de nuca: Laptele se amesteca cu zaharul si se pun la fiert pana la formarea unui sirop gros. Peste compozitie se adauga untul taiat cubulete, ciocolata rupta bucatele si se amesteca pana la dizolvarea ei. Dupa ce ciocolata se dizolva, se adauga nuca macinata, esenta de rom. Se ia de pe foc si se lasa la racit crema, apoi se intinde un strat gros peste blatul prajiturii. Se da la rece 2 ore apoi se poate taia cu un pahar in forma de semiluna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert semiluna cu nuca si crema" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (5)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert prajitura Semiluna cu gem si ciocolata

Postat de eumimi

Desert prajitura Semiluna cu gem si ciocolata

Topim untul si-l lasam deoparte. Mixam galbenusurile cu jumatate din zahar pana cand devin o crema groasa si albicioasa.  Amestecam laptele cu untul topit si le adauagam in...

Citeste continuarea

Desert tort Semiluna

Postat de RODIMUR

Desert tort Semiluna

Mai întâi se face blatul. Se mixează albușurile cu un praf de sare și după ce încep să crească în volum, se adaugă treptat zahărul tos și vanilia, apoi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.04.2018, 09:57
Ce bune sunt!
la 19.04.2018, 11:56
la 19.04.2018, 14:52
la 21.04.2018, 08:29
Bune!
la 22.04.2018, 08:36
bune mergeau si intregi, erau mai mari :">

Vezi toate comentariile (5)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking