Desert spirale cu gem de gutui

Postat de Nadyne in Dulciuri
22 Mar 2017 | 1978 vizualizari
Desert spirale cu gem de gutui

Retete economice de post

Ingrediente

  • 500 g faina de patiserie
  • 200-250 ml apa calduta
  • 1 lingura otet
  • 2 linguri ulei + ulei pentru uns foile
  • gem de gutui

Mod de preparare

 Cernem faina, iar in mijlocul ei, se pun otetul si uleiul. Incepem sa framantam, adaugand apa, treptat. Cand aluatul prinde consistenta (nu trebuie sa fie perfect omogen) ne oprim din framantat si-l lasam la odihna 15 minute. Dupa aceea, reluam framantarea si ne oprim atunci cand avem un aluat fin, neted, pe care-l trantim cu putere in vas de vreo 50 de ori, minim.

 Il acoperim cu un castron si-l lasam asa 30 minute. Il impartim in 10-12 bucati de marimea unui mar mediu, pe care le aplatizam si le asezam unse din abundenta cu ulei, intr-o farfurie. Le lasam din nou la odihnit o ora. Cu cat aluatul este lasat mai mult, cu atat se va intinde mai usor.

 Dupa ce a trecut timpul, trecem la treaba si pe blatul uns cu ulei, incepem sa intindem fiecare foaie cat de subtire putem. Indiferent de metoda folosita (intindem cu sucitorul sau manual, tragand usor dinspre centru spre margini), rezultatul trebuie sa fie acelasi: foaie foarte subtire.

 Cand suntem multumite de grosimea foii, asezam la marginea acesteia gemul si incepem a rula, obtinand astfel un sul pe care-l rasucim in forma de spirala.

 Asezam spiralele in tava tapetata cu hartie de copt, le ungem cu ulei si dam la cuptor, preincalzit, la 190-200 grade C, pana se rumenesc frumos. Dureaza cam 35-40 minute.

 E ceva de munca, dar rezultatul va va multumi cu siguranta si va reduce numarul clientilor de la patiserie.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert spirale cu gem de gutui" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Retete similare

Clatite umplute cu branza dulce

Postat de Patricia_Iordache_79

Clatite umplute cu branza dulce

Cum preparam clatitele: Spargem ouale adaugam un praf de sare si le amestecam cu un tel. Adaugam zaharul, esenta,laptele, faina si amestecam bine astfel incat sa nu se formeze cocoloase....

Citeste continuarea

Desert budinca de cozonac cu mere

Postat de sufletista

Desert budinca de cozonac cu mere

Merele le dam prin razatoare, le calim in untul topit, adaugam zaharul pudra, amestecam ocazional pana ce scade zeama lasata, adaugam scortisoara si lasam sa se raceasca. Intr-un bol batem...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.03.2017, 15:46
Baga si la fata 2 spirale din astea, sper ca nu sunt alea a lui Bivolaru.....
la 22.03.2017, 16:04
Bune!
la 22.03.2017, 16:30
ce bune!
la 22.03.2017, 17:26
la 22.03.2017, 17:46
ce-mi plac

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking