Desert strudel cu mar si nuca

Postat de privatelaura in Dulciuri
11 Mar 2018 | 4686 vizualizari
Desert strudel cu mar si nuca

De cand am citit reteta, de fapt, de cand am vazut pozele de la reteta Danielei, am stiut ca este o reteta perfecta de strudel si nu m-am inselat. A iesit un strudel adevarat, Daniela, iti multumesc din nou pentru ca ai impartasit reteta. Practic, ca la multe alte preparate, aluatul face diferenta, iar acesta, va rog sa ma credeti, este perfect! Economic, rapid, se lucreaza foarte usor cu el, are o textura care se desface foite la copt, ce sa va mai spun: un aluat perfect pentru strudele, placinte, cornuri, etc.  

Ingrediente

  • aluat:
  • 1 ou
  • 1 praf sare
  • 12 lg ulei de floarea soarelui12 lg apa minerală
  • 1/2 lgta bicarbonat sodiu
  • aprox. 500 gr făină de grâu
  • opțional: 1 lg zahăr pudră
  • pt uns foaia de aluat:
  • 6 lg ulei
  • 3 lg făină (lg rase)
  • compoziția de mere:
  • 8-10 mere dulci
  • 150 gr miez nucă (coaptă, tocată mare)
  • zahăr după gust (eu nu am folosit zahăr)
  • condimente după gust, eu am folosit:
  • 2 lg scorțișoară
  • 1 vrf lgta cardamom
  • 1 vrf lgta nucșoară

Mod de preparare

Pentru inceput, se pregătește amestecul de ulei cu făină pentru uns foaia de aluat.
Într-un vas, se amestecă făina cu uleiul până la omogenizare, apoi se transferă pe foc. Se lasă să fiarbă ușor, apoi se dă deoparte și se lasă să se tempereze.

Separat, într-un vas, se amestecă oul, un praf de sare, apa minerală și uleiul. Se omogenizează bine cu ajutorul unui tel, apoi se adaugă făină și se frământă un aluat elastic și foarte plăcut la atingere.
Pe o planșetă infainata, se întinde aluatul în 1-2 foi, în strat subțire, apoi se ung bine cu mixul de făină și ulei răcit. Se rulează strâns fiecare foaie și se pune la rece, în frigider, pentru circa o oră.Între timp, se pregătesc merele. Se spală și se curăță de cotoare, se rad mărunt sau se taie cubulețe foarte mici, după bunul plac. Se pot căli, dacă doriți, eu le prefer crude.
Notă: dacă doriți să adăugați zahăr, acum este momentul. De la zahăr, merele vor lăsa suc, așa că trebuie să le lăsați un timp până își lasă zeama.
Se adaugă miezul de nuca, condimentele (după gust), eu îl prefer aromat. Compoziția de mere se dă deoparte până când se poate folosi.
Se încălzește cuptorul la 160 grade C.
Se scoate aluatul de la rece. Așa rulat și strâns, se întinde cu ajutorul unui sucitor, în strat subțire de 0,5 - 1 cm, sau cum dorește fiecare.
Se așază din compoziția de mere (scurse ușor) în șir drept la marginea foii, după care se rulează de câte ori doriți. Eu le-am rulat de câteva ori, astfel că se poate vedea în poze cât de frumos a ieșit.
Se procedează la fel și cu cealaltă foaie de aluat. Ruladele obținute se asază în tavă prevăzută cu hârtie de copt. Se presează ușor cu un cuțit sau spatulă la interval de 8-10 cm (sau după preferința) ca să poată fi porționat ușor la servire.
Se pune tava la copt, în cuptorul preîncălzit, la 160 grade C, pentru aproximativ 30 minute.
Când devine rumen și miroase a copt, se scoate din cuptor, se unge repede cu apă fierbinte și se acoperă cu un ștergar curat.
Se servește cald sau rece, alături de un ceai. Este un aluat mi-nu-nat!
Să vă fie de folos și vouă!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert strudel cu mar si nuca" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Inghetata de vanilie cu nuci si caramel

Postat de Meea

Inghetata de vanilie cu nuci si caramel

  Intai de toate sa va povestesc putin despre cum procodez eu cu "BAIN-MARIE". Eu ii spun simplu, baie de aburi.  Intr-o oala punem apa mai putin de jumatate si lasam oala pe...

Citeste continuarea

Fursecuri "amprenta" cu gem - Thumbprint cookies

Postat de Corina33

Fursecuri "amprenta" cu gem - Thumbprint cookies

Se amesteca bine faina cu migdalele macinate. Separat se mixeaza zaharul cu margarina Rama mit butter 3-4 minute pana amestecul devine pufos. Se adauga si zaharul vanilat si se mai mixeaza putin....

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.03.2018, 10:29
Asa da! 😍
la 11.03.2018, 10:32
Iată și un ștrudel de frupt...! Foarte bun!
la 11.03.2018, 10:53
Este un aluat perfect, vi-l recomand.
la 11.03.2018, 11:09
Un deliciu bun de savurat langa
la 11.03.2018, 11:28
bun bun

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking