Întâi am pus perele într-o cratiță la fiert. În apă am adăugat rom, zahăr, anason stelat.
Le-am lăsat să fiarbă până au devenit ușor moi, apoi am oprit focul și le-am lăsat la răcit.
Am preîncălzit cuptorul la 180 de grade C, am uns fiecare ramekin cu niște unt, după care am pudrat cu zahăr.
Într-un bol, am mixat laptele cu cacao, apoi am adăugat coaja de portocală rasă și jumătate din zahăr. Le-am dat în fiert, apoi am strecurat compoziția, și am adăugat bucățile de ciocolată.
Am lăsat 1 minut, apoi am amestecat până s-a topit ciocolata și am obținut o textură cremoasă.
Separat, am mixat albușurile cu un praf de sare, apoi, treptat, am adăugat restul de zahăr, până am obținut o spumă tare, ca pentru bezea.
Am adăugat gălbenușurile și făina peste ciocolata topită și am amestecat bine, apoi am încorporat albușurile cu spatula.
Am turnat compoziția în ramekin-uri până la jumătate, apoi am adăugat câte o pară în fiecare.
Apoi am așezat vasele în tava cuptorului cu 2-3 centimetri de apă, si am copt pentru 25-30 de minute.
Am servit repede-repede-repede!