Ingrediente
- 1 sfeclă roșie, mare;
- 2 linguri de zahăr;
- 350 mililitri de apă;
- 1 banană coaptă bine;
- 2 linguri de lapte condensat;
- sucul de la jumătate de lămâie;
Pentru crumble:
- 70 grame făină;
- 2 linguri cacao;
- 50 grame unt;
- 2 linguri de zahăr pudră;
- 1 lingură de migdale zdrobite;
Mod de preparare
Am început prin a face un crumble de cacao care să completeze textura cremoasă a supei. Am amestecat făina, cacao, zahărul pudră.
Am adăugat untul rece, cuburi, și l-am încorporat cu mâna. Apoi am adăugat migdalele zdrobite și am amestecat.
Am format o turtă din aluat și l-am copt la foc mediu pentru aproximativ 10 minute. L-am lăsat să se răcească.
Pentru supă, am făcut întâi un compot din sfeclă. Am fiert-o cu zahărul, până a devenit moale, aproximativ 15 minute.
Am transferat compotul în blender și am făcut un piure, peste care am adăugat banana bucăți. Am adăugat apoi laptele condensat, sucul de lămâie și am omogenizat. Este delicioasă rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert supa de fructe" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
|