Ingrediente
- 1 pachet aluat foietaj (cca 375 g)
- 400 g branza de vaci
- 2 lg smantana (sau iaurt gras)
- 80 g zahar pudra vanilat
- 1 ou
- 2 lg gris
- 5-6 pere
- 5 lg migdale feliate
- 1 ou mic + 1 lg lapte
Mod de preparare
Aluatul de foietaj se lasa la dezghetat la temperatura camerei. Se intinde usor cu sucitorul si se asaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Branza, zaharul pudra si oul se mixeaza bine pana se obtine o compozitie omogena si fina. Daca doriti mai dulce se mai adauga zahar dupa gust.
Peste aluatul de foetaj se presara grisul. Perele se curata de coaja, se spala apoi se taie in jumatati. Se scobesc de casutele cu seminte. Se asaza peste aluat cu partea interioara in jos. Peste pere se toarna branza si se niveleaza.
Oul se bate cu laptele si se unge toata suprafata tartei. Se presara deasupra feliile de migdale si se da la cuptorul preincalzit la 190 de grade pana se rumeneste frumos deasupra.
Se lasa sa se raceasca apoi se portioneaza si se serveste.
Pofta buna!
P.S.: Dupa cum am mai spus, nu e cine stie ce dar e foarte buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu branza, pere si migdale" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
|