Desert tarta cu branza, pere si migdale

Postat de mirela0911 in Prajituri
5 Noi 2019 | 2831 vizualizari
Desert tarta cu branza, pere si migdale

Cand pregatesti un desert cu ce gasesti prin frigider, adica putin din ceva, putin din altceva, stiti ce iese? Ceva delicios.... chiar daca nu arata de revista preparatul. 

Ingrediente

  • 1 pachet aluat foietaj (cca 375 g)
  • 400 g branza de vaci
  • 2 lg smantana (sau iaurt gras)
  • 80 g zahar pudra vanilat
  • 1 ou
  • 2 lg gris
  • 5-6 pere
  • 5 lg migdale feliate
  • 1 ou mic + 1 lg lapte

Mod de preparare

Aluatul de foietaj se lasa la dezghetat la temperatura camerei. Se intinde usor cu sucitorul si se asaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Branza, zaharul pudra si oul se mixeaza bine pana se obtine o compozitie omogena si fina. Daca doriti mai dulce se mai adauga zahar dupa gust.

Peste aluatul de foetaj se presara grisul. Perele se curata de coaja, se spala apoi se taie in jumatati. Se scobesc de casutele cu seminte. Se asaza peste aluat cu partea interioara in jos. Peste pere se toarna branza si se niveleaza. 

Oul se bate cu laptele si se unge toata suprafata tartei. Se presara deasupra feliile de migdale si se da la cuptorul preincalzit la 190 de grade pana se rumeneste frumos deasupra.

Se lasa sa se raceasca apoi se portioneaza si se serveste.

Pofta buna! 

P.S.: Dupa cum am mai spus, nu e cine stie ce dar e foarte buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu branza, pere si migdale" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Retete similare

Desert cosulete din aluat fraged cu gem si bezea cu nuci

Postat de merisor67

Desert cosulete din aluat fraged cu gem si bezea cu nuci

Preparare aluat fraged. Pentru aluatul fraged amestecăm într-un bol, gălbenușurile cu un praf de sare, zahărul, untura, smântâna și untul rece, tăiat în cubulețe....

Citeste continuarea

Desert Linzer cu mere

Postat de mirela0911

Desert Linzer cu mere

Umplutura: Mai intai se pregateste umplutura. Se curata merele de coaja, se spala si se dau pe razatoarea cu gauri mari. Se pun la calit intr-o cratita, impreuna cu zaharul si zaharul vanilat....

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.11.2019, 22:37
Ce culori frumoase...!
la 05.11.2019, 22:52
buna buna
la 05.11.2019, 23:39
la 06.11.2019, 06:48
ce buna!
la 06.11.2019, 06:52
yami

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking