Desert tarta cu caise din blat de pandispan

Postat de taniakswn in Prajituri
11 Iun 2017 | 4462 vizualizari

Tarta cu caise este una din cele mai delicioase tarte, cel putin pentru mine, care imi aminteste de copilarie, o tarta care o faceam, desigur in sezonul fructelor de vara, foarte des. Blatul pufos din pandispan va fi usor insiropat de caise si, in acelasi timp, va parfuma tarta noastra, iar atunci cand o vom rasturna, vom obtine o tarta cu un aspect deosebit de frumos si cu un gust dulce-acrisor. O puteti face si cu alte fructe dorite, capsuni, mere, piersici, ananas, prune, pere..etc. Daca fructele folosite nu sunt prea dulci, puteti sa le amestecati cu zahar mai mult, iar dupa coacere, fructele vor fi usor caramelizate. Initial, stratul de fructe va fi baza prajiturii, deasupra blatul de pandispan, iar atunci cand vom rasturna tarta, ele se vor inversa. Desigur ca la blatul de pandispan nu vom folosi parf de copt, dar pentru a obtine un blat pufos va trebui sa mixam ouale cu zaharul pana cand obtinem o crema consistenta, iar cu cat vom bate mai mult, cu atat blatul va fi mai aerat si mai pufos. Asta este unul din secretele blatului reusit, iar al doilea secret este, sa nu deschidem usa cuptorului pe timpul coacerii, minim primele 30 de minute, ca sa nu se lase blatul.

Inapoi la reteta

Comentarii (3)

la 12.06.2017, 23:04
Buna!
la 13.06.2017, 08:03
la 13.06.2017, 15:05
Foarte buna!

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking