Ingrediente
- pentru aluat:
- 2 gălbenușuri
- 3 linguri de zahăr
- 140 g unt
- 1 cană și jumătate de făină albă
- pentru umplutură:
- 2 gălbenușuri
- 180 g ciocolată neagră (peste 50% cacao)
- 400 ml smântână dulce
- zahăr (după gust)
- esență de rom / cognac / sherry (opțional)
- 20 g fulgi de migdale
Mod de preparare
Pentru aluat amesteci bine gălbenușurile cu zahărul și untul și vei obține un fel de cremă pe care o frămânți, apoi cu făină și vei obține un aluat moale, pe care îl lași la rece o jumătate de oră apoi îl întinzi cu sucitorul și îl tranferi în tavă unsă cu unt și îl înțepi cu o furculiță, să nu se umfle. Introduci tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius pentru 20-25 de minute.
Ciocolata și smântâna le pui într-o oală cu fundul gros și amesteci până când se topește ciocolata, apoi lași să se răcească puțin și adaugi gălbenușurile și amesteci bine.
Opțional poți adauga esență de rom / cognac / sherry. Dacă ți se pare prea amară, poți adăuga zahăr. Torni crema în aluat și coci la 175-180 de grade C, timp de 15 minute, până se întărește umplutura.
După ce scoți tarta din cuptor, presari peste ea fulgi de migdale.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
|