Desert tarta cu ciocolata

Postat de trifadalia in Dulciuri
18 Apr 2018 | 1433 vizualizari
Desert tarta cu ciocolata

Ingrediente

  • Ingrediente pentru tarta
    • 250 gr faina
    • 125 gr unt
    • 3-4 linguri de apa rece
    • 2 linguri de zahar pudra
    • 1 ou
    • un praf de sare
    Ingrediente pentru umplutura:
    • 24 gr ciocolata Poiana cu 65 % cacao
    • 200 ml smantana pentru frisca
    • 200 ml lapte
    • 100 gr zahar
    • 70 gr unt
    • 3 oua

Mod de preparare

Aluatul de tarta: Se toarna faina intr-un bol peste care se adauga untul taiat cubulete, sarea si zaharul. Se amesteca pana ce aluatul capata textura unui pesmet. Peste compozitie se adauga oul care se incorporeaza si el. Se adauga putin cate putin din apa rece pana se formeaza un aluat omogen. Se scoate aluatul si se lasa sa se odihneasca intr-o folie de plastic la rece cca 15 minute. Dupa expirarea celor 15 minute se intinde aluatul cu o sucitoare . Se ia o forma de tarta si se intinde in ea cu grija. Se indeparteaza marginile si se da din nou la rece pentru 20-25 minute sa se intareasca bine. Aluatul intarit se impunge din loc in loc cu furculita. Peste aluat se pune o foaie de copt si bilute ceramice pentru tarta pentru a nu creste aluatul foarte mult. Se pune tarta la copt pentru  cca 20 minute in cuptorul preincalzit la 200 grade . Se lasa crusta la racit .

Umplutura:  Se pune laptele intr-o cratita pe foc, peste el se pune smantana pestru frisca, zaharul si untul si se lasa la fiert. Se ia de pe foc si se toarna peste ciocolata rupta bucatele intr-un alt bol. Lasam compozitia sa stea pentru cateva minute apoi amestecam in ea pana la omogenizarea ei. Se adauga si ouale pe rand. Se toarna umplutura de ciocolata in crusta coapta si racita. Se da din nou tarta la cuptor in cuptorul preincalzit la 175 de grade pentru 25 minute pentru a se inchega. Se lasa la frigider de pe o zi pe alta iar a doua zi se poate taia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta desert de Florii, trio mousse

Postat de Constelatialeu

Reteta desert de Florii, trio mousse

Iata cum se prepara Reteta desert de Florii, trio mousse Blat : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat, apoi am adaugat zaahrul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare, am...

Citeste continuarea

Desert tarta cu fistic, capsuni si ciocolata

Postat de rocsi_1612

Desert tarta cu fistic, capsuni si ciocolata

Aluatul: Intr-un bol puneti untul rece taiat cuburi. Adaugati oul, un praf de sare si vanilia. Turnati jumatate din faina cernuta, incepeti si framantati. Adaugati restul de faina, apa rece,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.04.2018, 08:36
Foarte buna
la 18.04.2018, 08:49
Oooo, servesc o felie!
la 18.04.2018, 08:58
Foarte bună!
la 18.04.2018, 09:02
O feliuta si la mine !
la 18.04.2018, 09:06
Si eu si eu vreau.

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking