Desert tarta cu ciocolata si pere

Postat de Oana in Prajituri
2 Noi 2017 | 4647 vizualizari

Un desert cu o combinatie delicioasa! O tarta cu ciocolata neagra si bucati intregi de pere aromate! Chiar se face foarte usor si nici nu iti ia mult timp!

Ingrediente

  • 150 ml lapte
  • 100 gr ciocolata neagra
  • 200 gr unt moale
  • 4 oua
  • 200 gr zahar
  • 1 lingurita esenta de rom
  • 1 lingura cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • 200 gr faina
  • un praf de sare
  • 6 pere
  • 2 lingurite zeama de lamaie
  • 2 linguri fulgi de migdale

Mod de preparare

Pune laptele intr-o craticioara si da-l in clocot. Rupe ciocolata bucati si pune-o peste untul taiat cubulete, apoi adauga laptele fierbinte. Omogenizeaza bine compozitia pana se topesc untul si ciocolata.

Adauga esenta de rom si lasa la racit.

Intre timp, mixeaza ouale intregi cu zaharul pana devin pufoase si isi tripleaza volumul.

Amesteca faina cu un praf de sare, cacao si praful de copt si pune apoi putin cate putin peste compozitia cu oua.

Adauga apoi crema de lapte si ciocolata, putin cate putin, mixand la viteza mica. Pune hartie de copt intr-o tava rotunda de tarta si rastoarna compozitia.

Curata perele, taie-le pe jumatate, pe lungime si scoate cu grija cotorul cu seminte. Stropeste-le cu zeama de lamaie ca sa nu se oxideze. Asaza-le deasupra compozitiei.

Presara deasupra migdalele si coace prajitura la 180 de grade C, cam 45 de minute, pana se incheaga bine si trece testul scobitorii.

Las-o la racit, apoi portioneaz-o.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu ciocolata si pere" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Retete similare

Desert tarta cu mere, pandispan si mascarpone

Postat de rocsi_1612

Desert tarta cu mere, pandispan si mascarpone

Aluatul de tarta: Amestecati intr-un bol untul cu smantana si oul. Adaugati zaharul, vanilia, sarea, iar la sfarsit faina, treptat. Amestecati cat puteti cu o paleta, iar cand aluatul devine...

Citeste continuarea

Desert tarta cu pere si ciocolata

Postat de sufletista

Desert tarta cu pere si ciocolata

Aluatul il lasam sa se dezghete la temperatura camerei sau peste noapte in frigider. Il intindem putin cu sucitorul si il asezam in tava unsa cu unt sau tapetata cu hartie de copt. Intepam cu...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 02.11.2017, 11:45
Îmi plac ingredientele...
la 02.11.2017, 11:50
Buna combinatia!
la 02.11.2017, 11:59
Delicioasa!
la 02.11.2017, 12:12
Este suuuper buna!
la 02.11.2017, 13:15
buna buna

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking