Desert tarta cu cirese si capsuni

Postat de dantes in Dulciuri
12 Iul 2020 | 1878 vizualizari
Desert tarta cu cirese si capsuni

Retete de vara

Ingrediente

  • Faina alba 200gr
  • Unt 100 gr
  • Oua 1 buc
  • Lapte 50 ml
  • Zahar 10 gr.
  • Sare un varf de cutit
  • Pentru umplutura
  • Capsuni 300 gr.
  • Cirese 200 gr
  • Zahar vanilat 50 gr.

Mod de preparare

 

Punem in vasul robotului toate ingredientele pentru blat.

Mixati in vasul de la robot ingredientele pentru blat pana obtineti un aluat nelipicios si moale.

Inveliti aluatul in folie de plastic si lasati-l la frigider 15 minute.


Presarati faina pe blatul de lucru si intindeti aluatul, apoi transferati-l intr-o tava de tarta unsa cu unt si tapetata cu faina.


Taiati marginile de aluat care depasec tava, puneti deasupra o hartie de copt si umpleti tarta cu boabe de fasole sau linte. Aluatul care prisoseste il intindem din nou pe blat si il taiem in fasii de circa 1 cm.

Coaceti blatul la 180°C pentru 10 minute, iar cand incepe sa se rumeneasca usor pe margini, indepartati hartia de copt cu boabele de fasole.

Puneti deasupra ciresele fara samburi si capsunele taiate in jumatati, toate amestecate cu zaharul vanilat pudra si fasiile de aluat in forma de grilaj.

Introducem din nou tava la cuptor pentru inca 10 minute. Se serveste dupa ce s-a racit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu cirese si capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tarta cu capsune si 3 ani de bucataras

Postat de licurici_lra

Desert tarta cu capsune si 3 ani de bucataras

Pentru aluat , faina se cerne si se amesteca cu un praf de sare, fisticul maruntit, zaharul, untul taiat cubulete si galbenusul, apoi se strange in degete si se amesteca, incet, pana se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.07.2020, 11:11
Buna!
la 12.07.2020, 11:24
Delicioasă!
la 12.07.2020, 11:32
la 12.07.2020, 15:34
Super!
la 12.07.2020, 21:24

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking