Desert tarta cu fructe de padure si mandarine

Postat de panacris in Dulciuri
31 Mai 2020 | 1995 vizualizari
Desert tarta cu fructe de padure si mandarine

Ingrediente

  • Pentru tartă 
  • Făină albă cca. 250 g
  • Ou 1 bucată
  • Apă 2 linguri
  • Unt 100 g
  • Zahăr pudră vanilat 100 g
  • Pentru umplutură:
  • Fructe de pădure cca. 500 g
  • Compot de mandarine cca. 200 g
  • Gellee albă (gelatină) 2 plicuri
  • Apă 300 ml
  • Zahăr brun 6 linguri

Mod de preparare

Se prepară aluatul pentru blat: untul rece, se framanta cu făina cernută, oul bătut, zahărul pudră și apa rece. Se frământă un aluat căruia, dacă este prea lipicios, i se mai adaugă puţină făină, apoi se lasă la rece pentru minim 30 de minute sau până a doua zi.

Aluatul se scoate de la rece și se întinde în tava de tartă tapetată cu hârtie de copt.

Se înţeapă cu furculiţa din loc în loc și se dă la copt în cuptorul preîncins, cca. 15 minute la 180 grade C, până se rumeneste usor.

Între timp se preapară gelatina, praful se dizolvă în zeama de compotului de mandarine, completându-se cu apă rece, conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Se adaugă și zahărul, apoi se adduce la fiert și se lasă cca. 4 -5 minute până ce se obține un lichid transparent.

Peste aluatul de tartă rumenit se așează fructele de pădure congelate, apoi se adaugă gelatin și se dă la răcit  minim 3 ore până la servire.

O tartă rapidă simplă, puțin dulce dar gustoasă.

 Spor și poftă bună!  

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu fructe de padure si mandarine" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Prajitura de vara

Postat de Constelatialeu

Prajitura de vara

Blat: Albusurile cu un praf de sare se mixeaza bine, pana obtinem o spuma tare. Galbenusurile cu zaharul le mixam pana se topeste zaharul,apoi adaugam uleiul si continuam sa mixam. La final...

Citeste continuarea

Desert piscoturi cu vanilie si nuci

Postat de madi_marin

Desert piscoturi cu vanilie si nuci

Se freacă margarina la temperatura camerei cu zahărul. Se adaugă praful de sare, esenţele, nucile şi făina cernută. Se omogenizează bine totul. Aluatul se întinde pe masa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.05.2020, 21:31
la 31.05.2020, 21:32
Niste clementine nu puteai sa pui....
la 31.05.2020, 21:42
ce bine poate sa arate!! multumesc de idee!!
la 31.05.2020, 21:51
Clementine, nu-s acum Soryy!
la 31.05.2020, 22:57

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking