Desert tarta cu fructe de toamna (mere, pere, struguri)

Postat de taniakswn in Prajituri
25 Noi 2017 | 4555 vizualizari
Desert tarta cu fructe de toamna (mere, pere, struguri)

 TARTE si PLACINTE rumenite si iscusite La acesta tarta se foloseste un aluat de chec, este foarte gustoasa si usor de preparat. Fructele folosite la aceasta tarta se pot inlocui cu orice fel de fructe de sezon.

Ingrediente

  • 4 oua
  • 200 g zahar
  • 3 linguri miere de albine
  • 100 g unt topit
  • 100 ml ulei
  • 150 g iaurt
  • 2 lingurite vanilie
  • 400 g faina
  • 1 praf de copt
  • un praf de sare
  • Fructe
  • 2 mere
  • 3 pere
  • 2-3 struguri
  • 2 nectarine (eu le-am avut in casa si le-am adaugat la tarta)

Mod de preparare

La acesta tarta se foloseste un aluat de chec, este foarte gustoasa si usor de preparat.

Mai intai vom separa albusul de galbenus, iar cu ajutorul mixerului se amesteca albusul cu zaharul pana cand se obtine o spuma consistenta si nu se mai simt cristalele de zahar. Dupa ce compozitia a devenit ca o crema, vom adauga pe rand cele 4 galbenusuri, esenta de vanilie, mierea, sarea si vom amesteca pana totul devine omogen. Peste ouale cu zahar vom adauga treptat, untul topit, uleiul, iaurtul si faina cu praful de copt. Tarta o vom coace intr-un vas yenna rotund, cu diametrul de 28 cm, tapetat cu hartie de copt si uns in prealabil cu putin unt. 

Spalam fructele si le curatam de coaja, apoi le taiem fie in cuburi, fie felii nu prea groase. Boabele de struguri, dupa ce le-am spalat, le taiem in jumatate si le vom scoate simburii. Punem jumatate din compozitie de aluat, dupa care vom presara jumatate din cantitatea de fructe pe toata suprafata vasului, apoi restul de compozitie si cantitatea de fructe ramasa, pe care o aranjam in stil geometric pe toata suprafata. Daca urmariti si imaginile postate, veti vedea cum am aranjat fructele in primul si ultimul strat. Vom porni cuptorul la 180 grade C, apoi introducem prajitura si o vom lasa la copt cca. 40 de minute, dar inainte de a o scoate, vom face testul cu scobitoarea. Dupa ce s-a copt o vom lasa sa se raceasca, apoi o rasturnam pe un platou si o pudram cu zahar.

Fructele folosite la aceasta tarta se pot inlocui cu orice fel de fructe de sezon.

Tarta a iesit foarte pufoasa si delicioasa, nu vreau sa ma laud, dar imaginea isi spune cuvantul..! 

Va doresc pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu fructe de toamna (mere, pere, struguri)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (3)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Rulada cu ganache de cappuccino

Postat de caroline

Rulada cu ganache de cappuccino

Mai intai pregatim ganache-ul deoarece va trebui sa stea la frigier. Punem intr-o craticioara frisca lichida impreuna cu ciocolata rupta in bucati si amestecam cu o lingura de lemn pana ce...

Citeste continuarea

Desert prajitura de joi a Octaviei

Postat de katty

Desert prajitura de joi a Octaviei

Taiem cozonacul in cuburi mici. Ungem o forma cu untul si asezam bucatile de cozonac. Separam ouale. Galbenusurile le amestecam cu laptele si le turnam peste cozonac. Lasam cozonacul 10 minute sa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.11.2017, 23:02
la 28.11.2017, 16:36
Buna!
la 23.12.2017, 19:41
Va multumesc..!

Vezi toate comentariile (3)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking