Desert tarta cu fructe si frisca

Postat de rocsi_1612 in Dulciuri
20 Iun 2017 | 4258 vizualizari
Desert tarta cu fructe si frisca

In acest week-end, am facut o mica ordine la fructe. Am scos ultima punga de prune din congelator, ultimul borcan cu visine, am completat cu niste capsuni proaspete si stiti ce am obtinut? O tarta super delicioasa si aromata! La aceasta am mai adaugat si niste frisca si uite asa am ajuns la desertul perfect pentru noi! Profitati de abundenta fructelor din piata si pregatiti tarte cu care sa va rasfatati atat pe voi, cat si pe cei dragi!

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 180 gr unt
  • 1 ou
  • 1 lingura indulcitor pulbere Green Sugar (sau 1 lingura zahar)
  • 1 lingurita praf de copt
  • 280 gr faina
  • un praf de sare
  • 1 lingurita vanilie

Pentru umplutura:

  • 350 gr capsuni proaspete
  • 1 borcan mic de visine fara samburi
  • 350 gr prune decongelate
  • 2 linguri amidon
  • 2 linguri indulcitor pulbere Green Sugar (sau 2-3 linguri zahar)

Pentru frisca:

  • 100 ml frisca lichida
  • 100 gr smantana de tara
  • 1 lingura indulcitor pulbere Green Sugar (sau 1 lingura zahar pudra)
  • 2 lingurite vanilie
  • 1 lingura coaja rasa de lamaie

Pentru decor:

  • capsuni
  • frunza de menta

Mod de preparare

Aluatul:
Intr-un bol, punem untul rece taiat cubulete, oul batut spuma, indulcitorul si le amestecam.
Adaugam praful de copt, sarea, vanilia si faina.
Amestecam totul cu mana pana obtinem un aluat omogen.

Presaram faina pe masa de lucru, rasturnam aluatul si intindem o foaia rotunda, cam de 1 cm grosime.
Tapetam o tava de tarta cu hartie de copt, punem foaia de aluat, o lipim bine si de peretii tavii, taiem surplusul de pe margine.
Intepam din loc in loc cu furculita, il dam la frigider.
Umplutura:
Spalam capsunile, indepartam coditele, le taiem in jumatati sau sferturi.
Intr-o cratita, punem capsunile, prunele si visinele (sucul de la visine il rasturnam intr-o cana).
Presaram indulcitorul, punem fructele pe foc si le lasam sa fiarba cam 5 minute. Amestecam din cand in cand.
In sucul de la visine, dizolvam amidonul, dam focul la mic, turnam amestecul de amidon peste fructe.
Amestecam bine si cand s-a ingrosat compozitia, o tragem de pe foc.

Lasam sa se racoreaca, cat sa fie calduta.
Scoatem tava cu aluat din frigider, turnam umplutura calduta si o nivelam.
O introducem in cuptorul incins, la 180 de grade C, pana crusta prinde o culoare aurie pe margini.
Cand este gata, o scoatem din cuptor si o lasam sa se raceasca.

Frisca:
Frisca lichida si smantana reci, le mixam impreuna cu indulcitorul pana obtinem o consistenta spumoasa.
La final, incorporam vanilia si coaja rasa de lamaie.
Peste tarta rece, punem frisca si o decoram cu bucati de capsuni si frunze de menta.
O dam la frigider 1-2 ore, apoi este numai buna de servit.
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu fructe si frisca" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Retete similare

Desert tarta cu mascarpone si frisca

Postat de Ksenya

Desert tarta cu mascarpone si frisca

  Biscuitii se zdrobesc intr-un blender, se adauga untul topit se amesteca.  Se  regleaza  inelul pentru montat tarte la   diametrul de 18 cm .  Se adauga...

Citeste continuarea

Desert tarta Raffaello

Postat de simona72

Desert tarta Raffaello

Pentru aluat: ouale intregi se mixeaza cu sarea si zaharul pana isi dubleaza volumul si devin cremoase. Se adauga uleiul de cocos (topit), esenta de migdale si se mixeaza la viteza medie pana la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.06.2017, 21:44
Uuu, ceva bun rau!
la 20.06.2017, 22:00
Bun!
la 20.06.2017, 22:01
Rapid și gustos!
la 20.06.2017, 22:11
buna buna
la 20.06.2017, 22:48
Foarte buna!

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking