Desert tarta cu grilaj si crema de vanilie
Postat de RODIMUR in Prajituri 6 Noi 2017 | 3558 vizualizari
Îmi plac tartele cu grilaj, pentru că sunt mai dichisite și de aceea am făcut-o pe aceasta, cu crema cea mai aromată, preparată pe jumătate pe ochiul de la aragaz și pe jumătate în cuptor, ca să am pe ce sprijini grilajul.
Pentru că am văzut adeseori tarte care aveau un aspect zgrunțuros, uscat, cu marginile neregulate, parcă erau zdrențuite, am ținut să dichisesc astfel tarta mea, să-i dau și un luciu plăcut grație oului cu care am uns-o, din dorința de a arăta că ceva bun, poate fi și aspectuos.
Din ingredientele de mai jos se poate face o tartă cu diametrul de 22 cm, dar eu am preferat să fac două tarte mai mici, cu diametrul de 14 cm, pe care le-am notat aici ca fiind 2 porții.
Rețetă pentru concursul: "Tarte și plăcinte rumenite și iscusite".
Inapoi la reteta
|