Desert tarta cu gutui si nuci

Postat de andaoana in Prajituri
21 Noi 2017 | 4125 vizualizari
Desert tarta cu gutui si nuci

Tarte si placinte rumenite si iscusite O tarta simpla cu gust si aroma de toamna. Aluatul este un aluat de tarta simplu cu faina integrala. Poate fi umplut cu ce doriti pentru ca este un aluat clasic care se coace in prealabil.

Ingrediente

  • 250 gr faina integrala /alba
  • 125 gr unt
  • 40 ml apa rece
  • 1 galbenus
  • un praf de sare
  • 2 gutui
  • 2 linguri amidon
  • 75 gr zahar
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • 150 ml apa
  • zeama de la o jumate lamaie
  • 50 gr nuci

Mod de preparare

Intr-un bol punem faina si praful de sare. Adaugam untul rece taiat cubulete si cu varfurile degetelor omogenizam. Adaugam galbenusul si apa.

Amestecam si vom obtine un aluat ferm cu care se poate lucra foarte usor.

Il invelim intr-o folie de plastic si il punem in frigider pentru minim 30 minute.

 Pana cand se odihneste aluatul, facem umplutura. Gutuile le spalam de puf si le taiem in fasii lungi si subtiri. Le stropim cu zeama de la o jumate de lamaie.

Pe foc, punem intr-o oala apa impreuna cu zaharul. Cand este cald, atunci adaugam scortisoara si gutuile. Lasam sa fiarba.

Gutuile se vor fierbe si se vor inmuia. Adaugam amidonul dizolvat in apa (la o lingura amidon, punem 2 linguri apa rece si 2 linguri din sucul cald in oala). Sfatul meu este sa adaugati prima data doar o lingura de amidon, iar pe a doua numai la nevoie.

 Lasam la racit.

 Pe blatul de lucru uns cu ulei intindem aluatul de tarta si il asezam intr-o tava.

Aluatul trebuie sa acopere si peretii.

Il puteti modela frumos sau sa il lasati asa mai rustic.

 Impungem aluatul cu o furculita si il coacem la 180 grade C, pentru 15 minute.

 Cand este copt, il umplem cu gutuile si deasupra presaram nuci prajite.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu gutui si nuci" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Prajitura cu piscoturi si crema de lime

Postat de mirela0911

Prajitura cu piscoturi si crema de lime

Blatul: Ouale se mixeaza bine cu zaharul si zaharul vanilat. Se adauga pe rand laptele si uleiul. Faina, cacaoa si praful de copt se amesteca impreuna apoi se adauga peste compozitia de oua. Se...

Citeste continuarea

Prajitura Bounty

Postat de merisor67

Prajitura Bounty

De aici m-am inspirat: http://www.bucataras.ro/retete/prajitura-bounty-56162.html  Pentru blat , mixam bine untul cu zaharul si putina sare pana devine cremos, apoi adaugam ouale unul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.11.2017, 14:23
la 21.11.2017, 14:24
Aromata!
la 21.11.2017, 14:31
O tartă foarte bună, pe placul meu!
la 21.11.2017, 14:36
la 21.11.2017, 15:29
buna buna

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking