Ingrediente
- 1 aluat foietaj
- 4 mere mari
- 3 linguri zahar
- 1 lingura zahar pudra vanilat
- 1/2 lingurita scortisoara
- pesmet
Mod de preparare
Se lasa aluatul la dezghetat la temperatura camerei.
Se spala merele, se dau prin razatoare si se calesc impreuna cu zaharul intr-o craticioara. Cand sunt fierte si moi, se dau de pe pe foc, se adauga scortisoara si se lasa la racit.
Se intinde usor cu mainile aluatul si se taie in doua parti.
Intr-o tava de tarta pregatita cu hartie de copt, se asaza prima bucata de aluat, se taie aluatul in exces si se da deoparte, pentru a fi folosit mai tarziu la decorat.
Se presara pesmet care va absorbi umezeala si pentru ca aluatul sa nu ramana crud la copt. Se umple cu mere, se presara din nou putin pesmet, se acopera cu celalalt aluat care va fi capacul. Se decoreaza cu aluatul ramas intins si rasucit, dar si cu forme de patiserie, dupa imaginatie.
Se coace, la foc potrivit, cam 20-25 de minute.
Pofta Buna!
Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/09/tarta-cu-mere.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
|