Desert tarta cu mere

Postat de BakeUpArtist in Prajituri
5 Dec 2017 | 2026 vizualizari
Desert tarta cu mere

Ce faci când primești de la părinți o ladă cu mere de țară, parfumate și delicioase? Umpli bucătăria de prăjituri, plăcinte și tarte.

Ingrediente

BLAT

  • 120 g unt moale
  • 60 g zahar pudra
  • 300 g faina
  • 1 galbenus
  • 2 linguri apa rece

UMPLUTURA MERE

  • 5-6 mere
  • 4 linguri zahar
  • 1 lingurita coaja lamaie rasa
  • scortisoara macinata

CREMA MASCARPONE

  • 250 g mascarpone
  • 3-4 linguri zahar pudra
  • 1 strop vanilie

SOS LAMAIE

  • 1 lamaie, suc si coaja rasa
  • 1 lingura zahar
  • 1 praf amidon

Mod de preparare

Întâi am mixat untul cu zahărul până a devenit cremos, apoi am adăugat făina treptat și am obținut un aluat nisipos. Am adăugat gălbenușul de ou, apoi apa și am omogenizat. Am învelit aluatul în folie de plastic și l-am ținut la rece 30 de minute, timp în care am pregătit merele. 

Am dat merele pe răzătoarea mică, le-am pus pe foc mic cu zahărul și le-am lăsat până s-au înmuiat. Am ras coaja de lămâie, am pus o linguriță peste mere, plus scorțișoară măcinată. Le-am mai gătit încă aproximativ 5-7 minute, apoi le-am lăsat la răcit. 

Separat am mixat branza mascarpone cu 3 linguri de zahăr pudră și un strop de vanilie. Am obținut o cremă fermă și aromată. Apoi am stors lămâia de la care am folosit coaja și am pus sucul într-o crăticioară cu o lingură de zahăr, pe foc mic. Am adăugat și restul de coajă rasă și am lăsat pe foc până s-a topit zahărul. Apoi am strecurat și am readus sucul pe foc. Am adăugat un praf de amidon și am amestecat energic. Am acoperit sosul și l-am dat deoparte. 

 Am scos blatul de la rece, l-am întins și l-am așezat în tava de tartă. L-am perforat la suprafață puțin cu furculița și l-am copt la 180 de grade C, pentru 10-12 minute. După ce a ajuns la temperatura camerei, am pus un strat de mere, apoi crema de mascarpone și puțin sos de lămâie. Cred că merele primite de acasă nu puteau căpăta o formă mai apetisantă!

Tarta este delicioasă, mai ales după ce a stat 1 oră la rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tarta cu mere si nuci (de primavara)

Postat de oanapl

Desert tarta cu mere si nuci (de primavara)

Pentru aluat, se taie untul rece în cubulețe și se amestecă cu făina, sarea și zahărul măcinat până se obtine o textură nisipoasă. Se adaugă oul bătut cu apa și se...

Citeste continuarea

Desert tarta rapida cu mere

Postat de Constelatialeu

Desert tarta rapida cu mere

Mai intai am scos aluatul din congelator si l-am lasat sa se dezghete, apoi am curatat merele si le-am taiat cubulete mici. Peste cubulete de mar am stros zeama de la portocala. Intr-un tuci am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.12.2017, 22:27
Ce bine arată!
la 05.12.2017, 22:41
buna
la 05.12.2017, 23:35
la 06.12.2017, 09:44
la 06.12.2017, 13:31

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking