Desert tarta cu mere si dovleac copt

Postat de mirela0911 in Prajituri
1 Noi 2018 | 4341 vizualizari
Desert tarta cu mere si dovleac copt

O tarta potrivita pentru vremea de afara si care te ademeneste cu mirosul de dovleac copt ....

Ingrediente

Pt. aluat:

  • 300 g faina
  • 1/2 lgt sare
  • 2 lg zahar
  • 150 unt rece
  • 1 ou
  • 2-3 lg lapte rece
  • 1/2 plic praf de copt

Pt. umplutura:

  • 1,5 kg mere
  • 4-5 lg zahar (sau dupa gust)
  • 200 g dovleac copt (miezul)
  • 1 lgt coaja rasa de lamaie/potocala
  • 1 lgt scortisoara
  • 1/2 lgt ghimbir pudra
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lg gris
  • 1 ou mic pt uns

Mod de preparare

Intr-un bol se amesteca faina cu praful de sare, praful de copt si zaharul. Untul se taie cubulete si cu ajutorul degetelor se framanta usor aluatul pana devine nisipos. Se adauga oul batut si se framanta aluatul, iar daca este nevoie, se completeaza cu lapte rece pentru a obtine un aluat omogen. Se da la rece pentru o jumatate de ora.

Merele se curata si se dau pe razatoarea cu gauri mari. Se pun la calit impreuna cu zaharul si se lasa sa se inmoaie putin. Se lasa la racit. 
Se curata dovleacul copt inainte si se zdrobeste usor cu furculita. Se adauga coaja de lamaie si se amesteca.

Intr-un bol se pun merele scurse impreuna cu dovleacul. Se adauga zaharul vanilat, ghimbirul si scortisoara. Se omogenizeaza bine.

Se scoate aluatul de la rece. Se intinde in forma rotunda astfel incat sa se imbrace si peretii formei in care se va coace tarta. Se presara grisul apoi se toarna umplutura. Se niveleaza. Din restul de aluat se decupeaza cerculete si se asaza deasupra tartei. Se unge aluatul cu oul bine batut.

Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru cca 35-40 de minute sau pana devine aurie.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu mere si dovleac copt" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tarta cu dovleac si mere

Postat de sufletista

Desert tarta cu dovleac si mere

Intr-un ceaun, adaugam untul si dovleacul dat prin razatoare, calim cateva minute, dupa care adaugam merele date prin razatoare, zaharul si calim cateva minute impreuna, la final adaugam esenta de...

Citeste continuarea

Desert placinta dulce de toamna

Postat de mirela0911

Desert placinta dulce de toamna

Umplutura: Mai intai se prepara umplutura deoarece dovleacul necesita mai mult timp la calit. Se curata de coaja si se da pe razatoarea cu gauri mari. Intr-o cratita incapatoare se pune...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.11.2018, 21:02
Ai fost in concediu ?
la 01.11.2018, 21:18
Nu! ) Mi-am uitat telefonul la serviciu asa ca am scris retete! )
la 01.11.2018, 21:33
la 01.11.2018, 21:56
E bună, tarta asta...!
la 01.11.2018, 21:57
Super!

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking