Desert tarta cu mere si nuci (de primavara)

Postat de oanapl in Prajituri
4 Mar 2022 | 3493 vizualizari
Desert tarta cu mere si nuci (de primavara)

Văzusem anul trecut pe FB, în primăvară, o tartă frumos decorată cu ghiocei și de-atunci mi-a rămas gândul la ea. Nu mai știu ce compoziție avea, dar mi-a plăcut foarte mult ideea și anul acesta am pus-o în practică. Tarta e una simplă și poate fi umplută cu orice fruct vă place. Vă doresc o primăvară frumoasă, dragi bucătărași!

Ingrediente

  • pentru aluat:
  • 340 g făină
  • 170 g unt
  • 30 g zahăr pudră
  • 2 ouă
  • 10 linguri apa rece
  • 1 praf de sare
  • pentru umplutură:
  • 2 linguri zahar
  • 600g mere (curățate)
  • 1 lingura scortisoara
  • 50 g nuci

Mod de preparare

Pentru aluat, se taie untul rece în cubulețe și se amestecă cu făina, sarea și zahărul măcinat până se obtine o textură nisipoasă. Se adaugă oul bătut cu apa și se amestecă până se omogenizează compoziția. Se lasă aluatul la frigider pentru o oră.
Între timp, se curăță merele de coajă și șe dau pe răzătoare. Se storc de zeamă și se pun într-un vas, pe foc, se adaugă zahărul, scorțișoara și nucile tăiate bucățele și se amestecă. Se lasă să se călească până se înmoaie.
Se întinde aluatul cu sucitorul apoi se transferă într-o tavă unsa cu unt, se înțeapă din loc în loc cu o furculiță si se taie surplusul de aluat. Se toarnă compozitia de mere răcită peste aluat. Din aluatul rămas se formează diferite forme cu care se decorează tarta.  Frunzulitele se decupează și se crestează cu un feliator / cutit și se ornează tarta.
Se introduce tarta în cuptorul preîncălzit, la 180 de grade C, pentru 40-45 de minute, până se rumenește frumos. Se lasă să se răcească și se servește.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu mere si nuci (de primavara)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Prajitura cu crema de lamaie a la Gaby_d

Postat de Corina33

Prajitura cu crema de lamaie a la Gaby_d

Preincalzim cuptorul la 180 de grade. Ptr blat: se separa albusurile de galbenusuri. Se bat albusurile spuma, se adauga pe rand zaharul, cate o lingura, apoi zaharul vanilat si se mixeaza...

Citeste continuarea

Prajitura cu morcov si glazura de cacao

Postat de mirela0911

Prajitura cu morcov si glazura de cacao

Se curata morcovii, se spala si se taie in bucatele mai mici. Se pun in blender, se adauga ouale si uleiul. Se porneste blenderul si se lasa cca 5 minute, pana se obtine o compozitie cremoasa si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.03.2022, 19:05
la 04.03.2022, 19:34
la 04.03.2022, 21:02
la 04.03.2022, 23:03
Vă mulțumesc!
la 04.03.2022, 23:41
Ce frumoasa este !!!!

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking