Desert tarta cu mere si scortisoara

Postat de mirela0911 in Prajituri
22 Iul 2018 | 5855 vizualizari
Desert tarta cu mere si scortisoara

Am primit un cos plin cu mere de vara si ca sa nu se strice, am facut fel si fel de prajituri cu mere, una din ele fiind si aceasta, inspirandu-ma dupa un videoclip vazut pe net. A iesit foarte buna si aromata, iar o cupa de inghetata servita cu prajitura inca aburinda .... a fost delicioasa!

Ingrediente

  • 2 foi aluat foietaj
  • 4 lg scortisoara
  • 50 g unt topit
  • cca 10 mere de vara
  • 3-4 lg zahar (sau dupa gust)
  • 1 lg scortisoara
  • 2 lg faina
  • 1 ou
  • inghetata pentru servit

Mod de preparare

Mai intai se lasa aluatul de foietaj la temperatura camerei sa se dezghete.

Se ia o foaie si se desface apoi se intinde usor cu sucitorul. Se unge cu unt topit, apoi se presara 2 lg de scortisoara. Se ruleaza strans si se taie in rondele cam de latimea unui deget. 

Tava de tarta se unge bine cu unt, apoi se asaza rondelele una langa alta, acoperind toata suprafata tavii si marginile. Cu ajutorul degetelor se apasa bine rulourile astfel incat sa nu ramana loc liber printre ele, se aplatizeaza peste toata forma. Oul se bate bine, apoi se unge suprafata. Se lasa deoparte.

Se curata merele si se feliaza. Se pun int-un bol, se presara zaharul, scortisoara si faina. Se amesteca bine pana se acopera merele de ingredientele uscate. Se toarna peste aluatul din tava si se intind uniform.

Se ia cealalta foaie de aluat, se intinde usor, se unge cu unt si se presara restul de scortisoara. Se ruleaza si se taie la fel in rondele. Se asaza rondelele pe o foaie de copt, se acopera cu o alta foaie si se aplatizeaza cu ajutorul sucitorului, astfel incat sa se poata acoperi tarta.

Se asaza cu grija aluatul peste mere, se apasa bine, se unge pe deasupra cu ou si se da la cuptorul preincalzit, la 180 de grade C, pentru cca 40 de minute sau pana se rumeneste frumos. 

Se serveste calda alaturi de o cupa de inghetata sau se poate servi rece!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu mere si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tarta cu mere si nuci (de primavara)

Postat de oanapl

Desert tarta cu mere si nuci (de primavara)

Pentru aluat, se taie untul rece în cubulețe și se amestecă cu făina, sarea și zahărul măcinat până se obtine o textură nisipoasă. Se adaugă oul bătut cu apa și se...

Citeste continuarea

Desert tarta rustica cu mere, scortisoara si vanilie

Postat de RuxyRux

Desert tarta rustica cu mere, scortisoara si vanilie

Aluatul se prepara simplu: untul rece taiat in bucati se amesteca cu faina cernuta, cu zaharul, oul, vanilia, praful de sare si cel de copt si se framanta pana la omogenizare, apoi se infaineaza...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.07.2018, 19:15
Ce bine arata! Si ce pofta mi-ai facuuuuut! Mai ales cu inghetata, e deliciu....
la 22.07.2018, 19:16
deja e la favorite reteta ta, sa stii!
la 22.07.2018, 19:41
Mere și scorțișoară, foarte bun gust...!
la 22.07.2018, 20:09
Chiar deliciu e, Madi!
la 22.07.2018, 20:10
Clau multumesc! Nu te poti opri doar la o portie!

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking