Desert tarta cu mousse de pere caramelizate

Postat de sufletista in Prajituri
7 Noi 2018 | 3121 vizualizari
Desert tarta cu mousse de pere caramelizate

Ingrediente

  • Blat
  • 250 g faina
  • 1 galbenus
  • 1 praf de sare
  • 2 linguri zahar
  • 125 g unt
  • esenta de vanilie
  • 50-70 ml apa rece
  • Crema
  • 3 pere potrivite
  • 50 g unt
  • 200 g frisca
  • 100 ml lapte condensat
  • 100 g zahar
  • Decor
  • frisca
  • dulceata de zmeura

Mod de preparare

Blat-intr-un bol amestecam faina cu zaharul, sarea, facem o adancitura si adaugam esenta de vanilie, untul rece taiat cubulete si 50 ml apa, incepem sa framantam, adaugam apa daca este nevoie pana ce rezulta un aluat omogen.

Invelim in folie si dam la rece 30 min. Intindem aluatul pe masa infainata cat este tava de mare, decupam marginile si intepam cu furculita, dam la cuptorul incalzit pana se rumeneste putin marginea si talpa.

Crema-perele le curatam de coaja, le taiem cubulete, intr-o tigaie topim zaharul, avem grija sa nu il ardem, adaugam untul si perele, caramelizam cca 3-5 min, lasam sa se raceasca.

Mixam frisca spuma (din care am oprit 3 linguri pentru decor), adaugam perele si laptele condensat, mixam pana ce se omogenizeaza.

Ungem tarta cu dulceata de zmeura, adaugam crema si dam la rece 1 ora pana ce se intareste crema, decoram dupa plac si portionam.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu mousse de pere caramelizate" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert rulouri de post cu arome de scortisoara si cocos

Postat de merisor67

Desert rulouri de post cu arome de scortisoara si cocos

Cernem 450 g făină, într-un vas și facem o adâncitură la mijloc. Punem acolo garantul pentru aluaturi dospite și zahărul. Încălzim băutura din orez și dizolvăm în...

Citeste continuarea

Choux a la creme cu capsuni

Postat de RuxyRux

Choux a la creme cu capsuni

Ar fi ideal sa va apuce pofta dimineata ca sa aveti timp sa preparati crema si sa o lasati la rece minim 3 sau 4 ore bune, daca nu mai mult, sa aiba timp sa se lege. In acest fel o veti putea pune...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.11.2018, 19:48
Ce bine și apetisant arată...!
la 07.11.2018, 19:56
la 07.11.2018, 20:19
buna
la 07.11.2018, 20:21
Mmmm, dar ce aromata!
la 07.11.2018, 20:23

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking