Desert tarta cu pere

Postat de oanapl in Prajituri
10 Noi 2017 | 2529 vizualizari
Desert tarta cu pere

tarte si placinte rumenite si iscusite

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 300 g faina
  • 100 g unt
  • 2 oua
  • 100 g zahar
  • ½ praf de copt
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • 1 lingura coaja rasa de lamaie (eu am folosit coaja de lamaie kotanyi)
  • 1 praf de sare
  • Pentru umplutura:
  • 6 pere mari
  • 100 g zahar
  • 150 ml lapte
  • 2 oua
  • 100 g unt
  • 5 biscuiti vanilati

Mod de preparare

Cerni faina, o amesteci cu untul, taiat bucatele, pana se uniformizeaza. Adaugi, pe rand, ouale, praful de sare, praful de copt stins cu zeama de lamaie, zaharul, coaja de lamaie si framanti bine pana obtii un aluat uniform. Il lasi la rece 30 de minute, dupa care asezi aluatul intr-o forma de tarta unsa cu ulei si tapetata cu faina, imbracand si peretii. Intepi fundul cu o furculita si dai aluatul la cuptor pentru 10 minute.

Intre timp, cureti perele de coaja, scoti semintele si le tai cubulete, iar zaharul il pui la caramelizat intr-o cratita. Cand zaharul s-a caramelizat, adaugi peste el laptele amestecat cu ouale si cu untul. Amesteci in continuare pe foc pana se topeste zaharul. Adaugi cubuletele de pere peste caramel si amesteci bine si mai lasi sa fiarba pana se inmoaie, apoi lasi compozitia sa se raceasca 5 minute.

 Asezi caramelul cu perele in tava, nivelezi si pui deasupra biscuitii maruntiti. Introduci tava la cuptor pentru 30 de minute. Se taie dupa ce se raceste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu pere" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert tarta cu pere, mure si branza

Postat de oanapl

Desert tarta cu pere, mure si branza

Pentru aluat, mixezi oul cu zahărul măcinat, apoi adaugi uleiul, sarea și brânza și le mixezi bine. Eu am folosit un mixer vertical pentru a mărunți brânza cât mai bine....

Citeste continuarea

Desert tarta cu mascarpone si pere in sos caramel

Postat de mirela0911

Desert tarta cu mascarpone si pere in sos caramel

Aluat:  Se separa ouale. Se mixeaza albusurile cu praful de sare, se adauga pe rand zaharul si se mixeaza bine dupa fiecare. Galbenusurile se amesteca cu uleiul. Se toarna emulsia peste...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.11.2017, 20:41
la 10.11.2017, 20:43
la 10.11.2017, 20:43
urmeaza aia de gutui.....si uite asa tu ai 3 tarte si eu doar una....;-bd
la 10.11.2017, 20:44
la 10.11.2017, 20:45

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking