Desert tarta cu pere si crema de vanilie

Postat de mirela0911 in Dulciuri
12 Oct 2017 | 6563 vizualizari
Desert tarta cu pere si crema de vanilie

Un alt desert aromat si parfumat in care am folosit ingredientul secret - crema de vanilie! 

Ingrediente

Pt. aluat:

  • 250 g faina
  • 1 lgt sare
  • 2 lg zahar
  • 1 ou
  • 100 g unt rece
  • 2 lg apa

Pt. umplutura de vanilie:

  • 2 oua
  • 3 lg zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2 lg faina alba
  • 300 ml lapte
  • 1 lgt esenta de vanilie
  • 3-4 pere
  • 1 lg migdale macinate

Mod de preparare

Aluatul: Intr-un bol se cerne faina, se adauga sarea, zaharul, oul si untul rece taiat bucatele. Se framanta cu ajutorul degetelor pana se obtine un aluat faramicios. Se adauga 2-3 lg apa si se framanta pe masa de lucru un aluat omogen. Se da la rece pentru cel putin jumatate de ora.

Crema de vanilie: Se amesteca bine ouale cu zaharul si zaharul vanilat. Se adauga si faina si se amesteca cu un tel sa nu faca cocoloase. Laptele se pune la foc sa se incalzeasca. Cand s-a infierbantat bine, se toarna in fir subtire peste crema de oua si se amesteca cu telul. Se transfera craticioara pe foc si se amesteca continuu pana se ingroasa ca o budinca. Se lasa la racit, amestecand din cand in cand.

Se scoate aluatul de la frigider si se intinde in forma rotunda cat sa acopere tava de tarta si marginile ei. Dupa ce s-a intins aluatul in tava, se inteapa din loc in loc cu o furculita si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru 10-12 minute.

Intre timp, se curata perele, se taie in doua pe lungime si se scoate casuta cu seminte.

Se scoate tava din cuptor, se toarna crema de vanilie si se asaza perele. Se presara deasupra migdale macinate mai mare si se da din nou la cuptor pentru cca. 30 de minute.

Se serveste rece, daca aveti rabdare!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu pere si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert tarta cu mousse de pere caramelizate

Postat de sufletista

Desert tarta cu mousse de pere caramelizate

Blat-intr-un bol amestecam faina cu zaharul, sarea, facem o adancitura si adaugam esenta de vanilie, untul rece taiat cubulete si 50 ml apa, incepem sa framantam, adaugam apa daca este nevoie pana...

Citeste continuarea

Desert tarta cu mere, pandispan si mascarpone

Postat de rocsi_1612

Desert tarta cu mere, pandispan si mascarpone

Aluatul de tarta: Amestecati intr-un bol untul cu smantana si oul. Adaugati zaharul, vanilia, sarea, iar la sfarsit faina, treptat. Amestecati cat puteti cu o paleta, iar cand aluatul devine...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.10.2017, 20:04
Pfff, o bunătate!
la 12.10.2017, 20:19
Ce tartă bună!
la 12.10.2017, 20:30
minunata!
la 12.10.2017, 20:37
Ce combinație bună!
la 12.10.2017, 20:58
zic prezent

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking