Ingrediente
- Pentru aluat:
- 200 grame de făină albă
- 100 grame de unt
- 1 ou
- 50 grame de zahăr tos fin
- 1 plic de vanilie
- 1 praf de sare extrafină
- Pentru umplutură:
- 2 linguri de gris
- 18-20 de prune
- 20 grame de unt
- 2 linguri de zahăr brun
- 1 ou pentru uns tarta
Mod de preparare
Din: făină, unt, sare, zahăr, vanilie și ou se face un aluat fraged pentru tarte. După ce se încorporează toate ingredientele, iar aluatul este elastic, omogen și nelipicios se pune într-o folie de unică folosință, se aplatizează și se dă la frigider pentru o oră.
Între timp se pregătește umplutura: prunele se spală, se șterg de apă și se taie în sferturi.
După o oră, se scoate aluatul din frigider și pe planșeta înfăinată se întinde o foaie de aproximativ 6 mm grosime. Se pune foaia în tava de copt (dacă se folosește o tavă obișnuită, ea trebuie unsă cu unt și tapetată cu făină) se înțeapă cu o furculiță și se presară uniform grisul pe fundul tăvii.
Se pun sferturile de prune circular pe fundul tăvii, de jur împrejur, până ce se acoperă toată suprafața. Se presară zahărul brun peste prune și din loc în loc se pun bucățele de unt.
Se unge tarta (aluat și umplutură) cu 1 ou bătut și se dă la cuptorul preîncălzit, la temperatură medie, pentru 30-35 de minute.
Se scoate din formă și se porționează cu atenție, doar după ce se răcește complet.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu prune" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
|