Desert tarta cu zmeura si ciocolata

Postat de simona72 in Dulciuri
27 Noi 2018 | 2290 vizualizari
Desert tarta cu zmeura si ciocolata

Un desert simplu, dar spectaculos! Straturi diferite ca si arome si texturi. Incepem cu aluatul de tarte. Unul simplu si usor de facut daca urmati pasii pe care ii propun eu in reteta. Este important sa aveti un robot de bucatarie, unt rece gras calitativ si apoi coacerea aluatului in orb. Strat de ciocolata si strat cu fructe. Eu am ales zmeura parfumata!

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 100 gr unt rece 82% grasime taiat cubulete
  • 1 galbenus de ou
  • 1 praf de sare
  • 3 linguri zahar pudra
  • 2 linguri cacao neagra
  • 250 gr faina alba
  • 2-3 linguri apa rece
  • Pentru crema de ciocolata:
  • 200 gr ciocolata(eu am folosit 100 gr ciocolata cu lapte si 100 gr ciocolata neagra)
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • Pentru umplutura de zmeura:
  • 300-350 gr zmeura proaspata
  • 4 linguri zahar alb
  • 1 plic gelatina granule Dr. Oetker
  • 100 ml apa
  • 50 ml sirop de capsuni sau de zmeura
  • Pentru toping-ul de deasupra si decor:
  • 100 ml smantana pentru frisca
  • 2 linguri zahar pudra
  • Bezele, tablete si petale din ciocolata, toping din ciocolata, petale de boboci de trandafiri

Mod de preparare

Pentru crusta: in bolul robotului de bucatarie se pun toate ingredientele mai putin galbenusul si apa rece. Se porneste robotul si se mixeaza pana obtinem niste firimituri. Ulterior ca sa se lege aluatul adaugam galbenusul, iar apa rece doar daca este necesar. Dupa ce adaugam galbenusul de ou, mixam din nou aluatul si vedem daca se leaga. Daca vi se pare ca nu are consistenta dorita adaugati 1-2 linguri apa rece. Adunati aluatul in folie alimentara si-l dati la rece pentru 20 minute.

Dupa ce a stat la frigider o sa observati ca s-a intarit. Infainati masa de lucru si cu ajutorul sucitorului intindeti aluatul. Puneti foaia de aluat intr-o tava de tarte, de preferat cu marginea detasabila. Se inteapa aluatul cu o furculita din loc in loc, se taie surplusul de pe margini, se pune hartie de copt peste aluat si bile speciale pentru copt. Eu nu detin aceste bile, asa ca folosesc fasole boabe, pe care le pastrez intr-o cutie de tabla cu capac si le refolosesc de cate ori am nevoie. Se coace aluatul in cuptorul incins la 175-180 grade pentru 18-20 minute. Apoi se indeparteaza hartia si boabele de fasole si se mai coace alte 5 minute. Se lasa aluatul sa se raceasca.

Pentru crema de ciocolata: se pune smantana pentru gatit intr-o craticioara. Se pune pe foc si se lasa sa devina fierbinte, dar sa nu fiarba. Se adauga ciocolata rupta bucati, se amesteca pana se topeste si se incorporeaza in smantana. Se lasa sa se raceasca usor. Se pune crema astfel obtinuta in crusta si se da la frigider pana se intareste.

Pentru umplutura de zmeura: se pune intr-o craticioara apa, siropul, gelatina si zaharul. Se lasa gelatina sa se hidrateze, apoi se pune pe flacara foarte mica si se lasa pana gelatina se dizolva. Se lasa sa se raceasca, dar sa nu se raceasca. Se adauga zmeura si se amesteca usor sa nu se zdrobeasca fructele. Peste crema de ciocolata se adauga umplutura de zmeura. Se da la frigider si se lasa sa se raceasca.

Pentru decor: se mixeaza smantana pentru frisca cu zaharul pudra. Cand ajunge la consistenta dorita se umple un pos si se decoreaza tarta. In plus eu am folosit toping de ciocolata, petale si tablete cu ciocolata, petale din boboci de trandafiri si bezele marshmallow.

 PS: asa de repede s-a terminat incat nu am poze cu sectiunea...

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu zmeura si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta desert de Florii, trio mousse

Postat de Constelatialeu

Reteta desert de Florii, trio mousse

Iata cum se prepara Reteta desert de Florii, trio mousse Blat : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat, apoi am adaugat zaahrul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare, am...

Citeste continuarea

Desert tarta cu cremeux de ciocolata

Postat de madi_marin

Desert tarta cu cremeux de ciocolata

Se pregăteşte aluatul pentru tartă: se pun în vasul robotului de bucătărie făina cernută şi untul tăiat cubuleţe. Se mixează cât să obţinem o consistenţă nisipoasă....

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.11.2018, 11:31
Super arata😍😍😍🌹
la 27.11.2018, 11:32
Excelentă...!
la 27.11.2018, 11:35
mmm ce bunatate de tarta!
la 27.11.2018, 11:41
Ce desert minunat! iar combinatia cioco-zmeura ...
la 27.11.2018, 12:10
Vai, ce bunatate! Minunata!

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking