Desert tarta exotica

Postat de ladydi in Dulciuri
11 Oct 2019 | 2117 vizualizari
Desert tarta exotica

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 4 oua,
  • 4 linguri zahar,
  • 2 linguri apa rece,
  • 75 g faina,
  • 30 g amidon,
  • 30 g cacao,
  • 1 lingurita praf de copt
  • Pentru crema:
  • 250 g mascarpone,
  • 3 fructe de cactus,
  • 1 rodie,
  • 50 g zahar,
  • 2 oua,
  • 3 foi gelatina.

Mod de preparare

Intr-un bol amestecam faina, praful de copt, cacaua si amidonul.

Separam albusurile si le batem impreuna cu zaharul pana devin spuma.  Adaugam galbenusurile, apa si esenta de vanilie peste amestecul de faina si mixam 2-3 minute. Peste spuma de zahar turnam compozitia de faina si amestecam usor pana se omogenizeaza.

Ungem o tava de tarta cu unt si turnam amestecul obtinut. Dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade pana trece testul cu scobitoarea, cand este gata scoteam tarta pe un platou si o lasam sa se raceasca.

Intre timp pregatim crema astfel: Curatam fructele de cactus, le maruntim si le punem la scurs, La fel si samburii de rodie ii punem la scurs.In vasul robotului punem ouale, zaharul si mascarpone si amestecam pana devine crema. Adaugam fructele de cactus si samburii de rodie si mixam. Pregatim gelatina conform instructiunilor de pe pachet, o adaugam in crema, o intindem peste blatul de tarta si dam totul la rece pentru cel putin 1 ora. Decoram cu samburi de rodie si servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta exotica" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort nins cu cocos si crema de visine

Postat de gurita_ta2005

Tort nins cu cocos si crema de visine

Albusuriile se separa de galbenusuri si se mixeaza spuma tare cu praful de sare.Se pune zaharul in 2 transe si se mixeaza pana cand se dizolva. Se adauga galbenusuriile peste albusuri si se...

Citeste continuarea

Desert briose cu mere

Postat de oanapl

Desert briose cu mere

  Se spală merele și se curăță de coajă, se dau pe răzătoarea mare, se scurg de zeamă și se călesc cu 2 linguri de zahăr. Se lasă să se răcească. Se amestecă...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.10.2019, 15:15
la 11.10.2019, 16:56
Buna!
la 11.10.2019, 16:59
Buna!
la 11.10.2019, 19:15
Seminte, seminte...dar alea rosii imi plac....
la 11.10.2019, 19:57
Îmi place...!

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking