Desert tarta frangipane cu zmeura

Postat de simona72 in Dulciuri
26 Oct 2020 | 4083 vizualizari
Desert tarta frangipane cu zmeura

Indiferent ca alegeti sa faceti o tarta mai mare sau mini tarte, ele sunt la fel de gustoase si delicioase.

Ingrediente

  • Pentru aluat fraged:
  • 200 gr faina
  • 100 gr unt rece taiat cubulete
  • 1 galbenus
  • 1 praf de sare
  • 3 linguri zahar brut
  • 1-2 linguri apa rece(daca este necesar)
  • 2-3 picaturi esenta migdale
  • Pentru crema frangipane:
  • 100 gr unt moale (la temperatura camerei)
  • 100 gr zahar brut
  • 100 gr faina de migdale
  • 2 oua
  • 2 linguri lichior Amaretto
  • 150 gr zmeura congelata sau proaspata
  • Pentru decor:
  • zmeura, fistic/migdale, zahar pudra

Mod de preparare

Aluat fraged pentru tarte: aveti nevoie de unt gras, calitativ, de la frigider. Se taie untul in cuburi, se pune in bolul robotului de bucatarie. Se adauga faina,zaharul, praful de sare. Se mixeaza cateva secunde, pana aluatul devine nisipos. Se adauga oul batut, se mixeaza pentru alte cateva secunde pana aluatul incepe sa se desprinda de pe peretii vasului. Daca acest lucru nu se intampla, se adauga una sau doua linguri apa rece. Se aduna aluatul intr-o bila, se pune in folie alimentara si se da la frigider pentru 30 minute.

Pe masa usor infainata se intinde aluatul intr-o foaie subtire. Ii dati forma rotunda sau dreptunghiulara, depinde ce forma folositi. Rulati foaia pe sucitor si o puneti in tava de tarte unsa cu putin unt. Se taie aluatul in exces.

Se coace in orb timp de 20 minute, primele 10 minute la 180 grade C, apoi la 170 grade. Adica: peste aluat se pune o bucata de hartie de copt mototolita bine dinainte intre palme. Se pun bile speciale sau boabe de fasole. In felul acesta coacem aluatul simplu, fara crema…

se poate pregati in timp ce se coace crusta. Se mixeaza untul moale impreuna cu zaharul pana devine cremos. Se adauga ouale, unul cate unul si se mixeaza dupa fiecare. La final se adauga faina de migdale si amaretto. Se pune crema peste crusta coapta, se presara zmeura, iar cu degetul impingem usor zmeura in crema. Se coace tarta timp de 20-25 minute, pana se rumeneste frumos la suprafata. Se lasa sa se raceasca, se portioneaza si se serveste.

Enjoy!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta frangipane cu zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Mucenici moldovenesti (reteta video)

Postat de JamilaCuisine

Mucenici moldovenesti (reteta video)

Prima data ne ocupam de maia. Inmuiem drojdia cu putin lapte, adaugam o lingurita zahar si 1-2 linguri de faina si amestecam bine pana abtinem un amestec omogen. Lasam maiaua sa sa creasca 10-15...

Citeste continuarea

Desert ciocolata de casa

Postat de CameliaComan

Desert ciocolata de casa

Intr-o craticioara, punem zaharul, zaharul vanilat, sarea si apa. Lasam la foc mediu si amestecam pana zaharul este complet topit. Se vor forma mici bulbuci ce se vor extinde treptat pe toata...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.10.2020, 13:41
Delicioasa tarta!
la 26.10.2020, 13:49
la 26.10.2020, 14:03
Multumesc!
la 26.10.2020, 17:36
Arata super!
la 26.10.2020, 19:01
Minunată!

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking