Desert tarta rustica cu mere verzi

Postat de RuxyRux in Dulciuri
7 Aug 2018 | 2048 vizualizari
Desert tarta rustica cu mere verzi

Cand ai in gradina un pomisor plin cu mere verzi delicioase, faci prajituri! Va invit la tarta de vara delicioasa!

Ingrediente

  • 2 kg de mere verzi dulci acrisoare
  • 185 gr. unt gras( 82%)
  • 130 gr. zahar ( puteti pune brun)
  • 230 gr. faina de patiserie( plus o cana pentru infainat si suprafata de lucru)
  • 1 ou mediu
  • 2 linguri lapte dulce rece
  • vanilie
  • scortisoara
  • zahar pudra
  • 3/4 cana de zahar ( normal sau brun pentru presarat peste mere)

Mod de preparare

Merele se spala, apoi se dau pe razatoarea mare, se lasa intr-un vas in care vor lasa zeama, apoi se scurg.

Untul rece l-am dat pe razatoare, apoi am adaugat faina, oul, zaharul( 130 gr.), vanilia laptele dulce si am amestecat.

Am framantat aluatul, l-am infainat usor cu putina faina si l-am intins pe o foaie pergament infainata, apoi l-am transferat intorcandu-l si desprinzandu-l de pe hartie direct in forma de tarta unsa cu unt.

Am pus merele razuite si scurse in doua transe, de fiecare data presarand zahar si vanilie deasupra. Punem scortisoara si aducem marginile peste mere atat cat se poate.

Am copt tarta la 200 de grade C, timp de 35- 40 minute.

Cand s-a racit, am pudrat-o cu zahar si scortisoara, rezultatul este o mare, mare bunatate!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta rustica cu mere verzi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (32)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert bomboane cu ciocolata alba, nuca de cocos si migdale (Bomboane Rafaello de casa)

Postat de Pungasa_Rogue

Desert bomboane cu ciocolata alba, nuca de cocos si migdale (Bomboane Rafaello de casa)

Se mixeaza untul cu zaharul vanilat. Se topeste ciocolata pe baie de abur (se rupe ciocolata in bucatele si se pune intr-un vas, care se pune in apa clocotita; se mesteca pana cand se topeste),...

Citeste continuarea

Desert inghetata de caramel si bezea caramelizata

Postat de miha

Desert inghetata de caramel si bezea caramelizata

Blat de biscuiti: Mixam biscuitii la robotul de bucatarie pana obtinem un pesmet fin. Adaugam zaharul si untul topit si mai mixam o data pana compozitia se omogenizeaza. Rasturnam intr-o tava...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.08.2018, 21:09
Yammi
la 07.08.2018, 21:14
Pare a fi delicioasa!
la 07.08.2018, 21:17
Chiar asa Diana, iti multumesc draga mea!
la 07.08.2018, 21:17
Si mie imi place!
la 07.08.2018, 21:17
Multumesc mult Xana, e delicioasa!

Vezi toate comentariile (32)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking