Desert tarta rustica cu piersici si cirese

Postat de sufletista in Dulciuri
3 Iul 2017 | 1760 vizualizari
Desert tarta rustica cu piersici si cirese

Ingrediente

  • Aluat
  • 300 g faina
  • 15 g drojdie
  • 100 ml lapte
  • 2 oua
  • un praf de sare
  • 1 lingura zahar
  • 2 linguri untura
  • coaja de portocala
  • Umplutura
  • 500 g branza de vaci
  • 3 oua
  • 2 linguri amidon alimentar
  • 1 lingura faina
  • esenta de rom
  • 400 g piersici in compot
  • cirese
  • Uns
  • 1 ou
  • 2 linguri lapte
  • 1 lingurita zahar

Mod de preparare

Aluat-intr-un bol, adaugam faina, sarea, zaharul, coaja de portocala, amestecam. Facem o adancitura in mijloc, adaugam drojdia dizolvata in laptele caldut, ouale batute, untura.

Incepem sa framantam un aluat omogen si nelipicios (daca este nevoie, adaugam faina sau lapte dupa caz). Acoperim si lasam la dospit 30 min.

Umplutura-intr-un bol, amestecam branza cu ouale, zaharul, esenta, amidonul, adaugam piersici tocate marunt (scurse de compot), oprim cateva pentru decor.

Intindem aluatul sub forma de cerc, adaugam in tava tapetata cu hartie de copt, presaram lingura de faina, umplutura in mijloc.

Inchidem marginile, aducandu-le spre centru, adaugam felii de piersici si cirese fara samburi.

Lasam cca. 30 min la dospit, dupa care ungem cu oul batut.

Dam la cuptorul incalzit, pana se rumeneste frumos.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta rustica cu piersici si cirese" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert cornulete de post cu nuca si dulceata de capsuni

Postat de Valclaudia

Desert cornulete de post cu nuca si dulceata de capsuni

Punem intr-un vas incapator, drojdia, 1 lingura de zahar si 1/2 lingurita sare, amestecam pana devine drojdia linchida. Adaugam margarina, trecuta cateva secunde prin cuptorul cu microunde, apa...

Citeste continuarea

Coronite cu gem si nuca

Postat de rocsi_1612

Coronite cu gem si nuca

Aluatul: Amestecam apa minerala cu uleiul si zaharul vanilat. Dizolvam drojdia cu zaharul si o adaugam peste lichid. Intr-un vas cernem faina, o amestecam cu sarea. Incorporam treptat...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.07.2017, 20:08
Ce frumoasă este!
la 03.07.2017, 20:16
Ce tartă frumoasă și aromată!
la 03.07.2017, 20:20
Ce bunătate ai făcut !
la 03.07.2017, 20:41
Mmmm, exact pe placul meu!
la 03.07.2017, 21:10

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking