Se separă albușurile de gălbenușuri și se bat/mixează spumă, adăugând pe rând zahărul (câte o lingură), vanilia, coaja de lămâie rasă, gălbenușurile, făina în ploaie și uleiul. În tot acest timp se bate/mixează compoziția, întruna.
Se toarnă compoziția într-o tavă unsă cu ulei și tapetată cu făină și se dă la cuptor la foc mic. Când blatul este rumenit, se scoate și se lasă la răcit, după care se porționează în pătrățele, la mărimea dorită (nu prea mari).
Între timp se prepară glazura amestecând bine zahărul cu pudra de cacao și laptele. Se pune crăticioara cu această compoziție pe foc și se amestecă, pentru a se topi zahărul. Se adaugă untul (feliat, ca să se topească mai repede) și se lasă la fiert (amestecând mereu, ca să nu se reverse) timp de 7-10 minute, după care se ia de pe foc și se lasă la răcit. Când s-a mai răcorit puțin, se adaugă esența de rom, după gust (nu prea multă, dar să se simtă).
Se ia fiecare bucățică de prăjitură și se înmoaie bine, timp de câteva secunde în glazură, se pune pe un plan înclinat, să se scurgă puțin, după care se tăvălește prin nuca de cocos și se pune într-o tavă, la uscat.
Lăsați prăjitura să se usuce până a doua zi, după care o veți pune într-o cutie închisă ermetic, la rece.
Din această compoziție, în funcție de mărimea pătrățelelor tăiate. pot ieși aproximativ 50-60 de prăjituri, sau chiar mai multe.