Desert terina de clatite cu capsuni

Postat de sufletista in Dulciuri
3 Iul 2017 | 1768 vizualizari
Desert terina de clatite cu capsuni

Ingrediente

  • Clatite
  • 500 ml lapte
  • 2 oua
  • 1 praf de copt
  • 2 linguri zahar
  • 1 praf de sare
  • coaja de lamaie
  • esenta de vanilie
  • 100 ml ulei
  • Crema
  • 500 g frisca
  • 100 g ciocolata alba
  • 300 g capsuni
  • Decor
  • 50 g unt
  • 100 g ciocolata(cu alune am avut)
  • capsuni

Mod de preparare

Intr-un vas, adaugam faina, amestecam cu sarea, zaharul, praful de copt, coaja de lamaie. Facem o adancitura, adaugam ouale batute, laptele, uleiul, esenta de vanilie.

Amestecam bine pana devine omogena sa nu aiba cocoloase.

Lasam 30 min, dupa care, intr-o tigaie unsa cu putin ulei, rumenim fiecare clatita, pe ambele parti.

Crema-topim ciocolata cu 200 ml frisca, lasam sa se raceasca bine, dupa care mixam pana isi dubleaza volumul, adaugam restul de frisca mixata. 200 g capsuni taiati bucati, amestecam bine.

Intr-o tava de chec, o tapetam cu folie alimentara, asezam clatitele in asa fel incat sa treaca peste margine, adaugam 1/3 crema, capsunile (intregi), ungem o clatita cu crema si adaugam deasupra; adaugam restul de crema ramasa si acoperim cu clatitele de pe margine.

Dam la rece cateva ore, scoatem terina din tava si o decoram cu ciocolata topita sau dupa preferinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert terina de clatite cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert placinta cu branza dulce sarata si aluat foietaj

Postat de RuxyRux

Desert placinta cu branza dulce sarata si aluat foietaj

Aluatul foietaj se prepara simplu: se amesteca ingredientele, untul rece taiat bucati cu oul, smantana, faina, praful de sare si se framanta pana ce se omogenizeaza aluatul, se infaineaza usor si...

Citeste continuarea

Pandișpan cu brânză de vaci

Postat de iri_love

Pandișpan cu brânză de vaci

Pentru inceput pregatim brânza,  pe care o amestecam cu ouale,zaharul, grisul, smântâna si zaharul vanilat. Amestecam bine pana la incorporarea tuturor...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.07.2017, 19:30
Te cam rasfeti
la 03.07.2017, 19:36
Aoleo,dar ce vad eu aici
la 03.07.2017, 19:44
Ce bine arata!
la 03.07.2017, 19:46
Cleme ma rasfat cu kg in plus
la 03.07.2017, 19:48

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking