Ingrediente
- 2 cutii mascarpone - 500 g
- 8 galbenusuri
- 6 linguri zahar
- 500 ml frisca lichida
- 60 piscoturi
- ness pentru inmuiat piscoturile
- cacao pentru pudrat
Mod de preparare
Galbenusurile cu zaharul le-am mixat bine, apoi le-am pus pe baie de abur, am amestecat continuu pana ce zaharul s-a topit si au capatat o consistenta mai groasa. Se lasa la racit. Separat se bate frisca tare, mascarponele se amesteca cu crema de galbenusuri, apoi se incorporeaza si frisca batuta.
Pentru asamblat tiramisu, am folosit o tava cu pereti detasabili. Pentru inmuiat piscoturile am folosit 3-4 lingurite cu ness diluat cu apa.
Pe fundul tavii am intins un stat de crema, am asezat un strat de piscoturi inmuiate in ness ( nu trebuiesc tinute mult, doar scufundate si scoase repede ) peste piscoturi crema si iar piscoturi inmuiate, procedam asa pana terminam toata crema. Deasupra cernem cacao, lasam prajitura la rece pana a doua zi cand putem sa servim.
Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Tiramisu" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
|